Zo wordt jouw badkamer het paradepaard van je huis

Geen enkele badkamer is hetzelfde en met een badkamer kan jij een goede indruk achterlaten bij je gasten. Veel mensen denken bij een badkamer meteen aan een groot kostenplaatje, maar dit hoeft natuurlijk niet altijd het geval te zijn. Door het maken van de juiste keuzes kan je vrij gemakkelijke een luxe uitstraling creëren voor een budgetprijs. In dit artikel ga ik je tips geven zodat jij jouw badkamer kan omtoveren tot het paradepaard van je huis. 

Maak een verlanglijst

Stap 1 is het opstellen van een verlanglijst. Ga eens goed en zorgvuldig voor jezelf na wat je allemaal naast een douche in je badkamer wilt. Zijn dit handige opbergvakken, een dubbele wastafel, een walk-in douche of juist iets heel anders? Door al je wensen op te schrijven zie je ook meteen welke wensen te realiseren zijn en welke niet. Wanneer je deze lijst heb afgerond is het tijd om te gaan sparen met je partner. Wat zijn de wensen van je partner? Waar zijn de raakvlakken en waar zijn jullie het echt niet over eens? Denk samen in oplossingen, want hoe leuk is het als jullie beide kunnen genieten van die geweldig nieuwe badkamer?

Maak een plattegrond

Super leuk natuurlijk dat dan eindelijk alle wensen zijn opgesteld, maar hoe zit het eigenlijk met de ruimte van je badkamer? Heb jij een badkamer van 12m2 en kan je lekker je gang gaan of moet jij het doen met 4m2. Dit is voor een badkamer namelijk nogal een groot verschil. Wanneer je een plattegrond maakt, schrijf je meteen de afmetingen van de douche, opbergruimtes en wastafel op. Zo krijg je een beter ruimtelijk inzicht over de mogelijkheden die je tot je beschikking hebt in jouw badkamer. 

Tijd om te shoppen

De verlanglijst is opgesteld en de plattegrond is ook in kaart gebracht. Als het goed is weet jij nu precies wat je wilt en wat je kwijt kunt in jouw badkamer. Dan is het natuurlijk tijd om naar de winkel te gaan en te beginnen met het inkopen van de benodigde spullen. Als ik je nog een tip mag geven raad ik aan om verschillende elementen terug te laten komen. Verwerk bijvoorbeeld dezelfde kleur in je douches en in je wastafel. Zo wordt jouw badkamer al snel één geheel. Wanneer je klaar bent met shoppen en alles is geïnstalleerd is het tijd om het paradepaard van je huis aan iedereen te laten zien. De reacties zullen functioneren als een welverdiend schouderklopje. 

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair