De verbouwing

De woonkamer

Je kent het wel. Op een gegeven moment moet het huis worden verbouwd en hier zit je niet op te wachten om dit zelf te doen maar je kijkt wel heel erg uit naar het resultaat. Het was tijd om een planning te maken. Eerst de woonkamer aanpakken inclusief de keuken en daarna de badkamer. Ons vakantiegeld ging eigenlijk wel helemaal op aan de verbouwing.

Ik had zelf aan ideeën gedacht voor een nieuwe vloer. Die moest het meest vervangen worden. De hoeveelheden drankjes die hier overheen zijn gegaan is onbegrijpelijk.

Je kent het wel. De welkbekende vissengraatvloer. Ik wil het al super lang! Gelukkig zijn de vloerenboeren al bezig aan mijn vissengraatvloer. Bovenop de vloer komt een coating laag. De vloercoating zorgt ervoor dat er voldoende bescherming ontstaat voor de komende drankjes die zullen worden verspild. Hoogstwaarschijnlijk.
De keuken zal volledig gesloopt worden. Hier kijk ik het meest naar uit. Er komt een prachtige hoogglans kast en een marmeren keukeneiland. Dit past perfect bij de vloer!

Ook voor deze klus zijn er experts die mij zullen helpen.

De badkamer

Op Pinterest heb ik gezocht… en gezocht… naar de ideale vloer voor in de badkamer. Een heerlijk verwarmde vloer is ook niet verkeerd.
Mijn budget hield ook een keer op. Ik moest keuzes maken. En ik wist het. Het zou een simpele grijze stenen vloer worden met stenen wasbakken. Niet te ingewikkeld, maar wel in stijl. Eerst moest de vloer eruit, de kastjes gingen weg en de wc moest eruit. Gelukkig hebben wij beneden nog een wc staan. Het proces zal drie maanden gaan duren.  

Bijna klaar

Wij zijn nu bijna aan het einde van het traject. Het is ondertussen zes maanden later en er wordt nog steeds volop gewerkt. Het huisje bevindt zich in de omgeving van Utrecht. Een rustige omgeving waar nog lang gewoond zal worden. Helemaal wanneer de verbouwing klaar is. Mijn droom van zwarte stalen deuren komt ook in vervulling. Die worden pas eind november geleverd. Nog even geduld dus.

Het is eindelijk zo ver

Ik kan eindelijk weer douchen in mijn nieuwe douche. Wat een prachtig resultaat. De vloer ligt er mooi bij en de stenen wasbakken zijn ook helemaal in stijl. Beneden is de vloer klaar met een prachtige coating laag eroverheen. Er kunnen weer feestjes worden gehouden in de woonkamer. Oeps.

Het kookeiland met zijn marmeren blad is ook klaar. Er bevindt zich een inductieplaat op met een afzuiger in de inductie. Een geweldige uitvinding. Zo ziet de afwerking van het plafond er ook mooi strak afgewerkt uit. Ik ben helemaal tevreden!

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair