Je tuin winterklaar met goede werklaarzen

In deze blog vertel ik hoe je je tuin winterklaar maakt en waarom goede werklaarzen daarbij niet mogen ontbreken! Veel leesplezier!

Wat je winterklaar moet maken in je tuin

De maand oktober is de meest perfecte maand om je tuin winterklaar te maken. Je kunt hagen gaan verplaatsen als zij hun bladeren hebben verloren, je kunt ook planten scheuren en verpotten. Daarnaast kun je uitgebloeide bloemen en planten verwijderen want die komen pas volgend jaar weer terug! Ook moet er voor januari gesnoeid worden, omdat vanaf die maand het sapstroom al weer op gang komt! Kortom, genoeg klusjes die gedaan moeten worden voor de winter!

Na zoveel regen kan een tuin nogal drassig zijn

Als je kijkt naar de afgelopen weken heeft het bijna non-stop geregend! Dit is natuurlijk geen gek ding in Nederland, maar het zorgt er wel voor dat in de tuin werken af en toe niet zo prettig is. Als je opeens met je voet de modder inzakt is natuurlijk niemand blij. Daarom is het prettig om met goede werklaarzen aan de slag te gaan! Zo blijven je voeten lekker droog. Lees in de volgende alinea meer over de werklaars en de veiligheid van deze schoenen!

De perfecte werklaars voor veilige en droge voeten

Het allerbelangrijkste onderdeel aan een goede werklaars is de veiligheid. Wat voor werk je ook doet buiten, bijna altijd komen er gevaarlijke gereedschappen aan te pas. Zeker ook als je in de tuin werkt werk je met scheppen, versleep je stenen of andere zware objecten, en voor de echte experts werk je ook nog eens met zware apparatuur. Al deze dingen betekenen een ding: je tenen zijn in gevaar. Goede werklaarzen, van bijvoorbeeld De Boer Drachten, zijn dus onmisbaar, en om de perfecte te kiezen zijn er verschillende klassen. Ik zal elke klas uitleggen en vertellen wat de verschillen tussen de klassen is:
– S2: deze schoenen zijn antistatisch, hebben een veiligheidsneus en zijn ook waterafstotend.
– S3: deze hebben, naast de eigenschappen van S2 laarzen, ook een veiligheidszool zodat er niks via de zool naar binnen kan. Je kunt hiermee dus in van alles gaan staan, zonder dat het door je schoen dringt.
– S4: deze laarzen zijn gemaakt van een rubber en hebben een veiligheidsneus die vloeistofdicht is, wat ideaal is als je met giftige stoffen werkt.
– S5: de zool van deze laarzen is ook vloeistofdicht en heeft daarnaast een antislip profiel.
Voor tuinwerk zijn de S2 of S3 laarzen helemaal geschikt, de S4 en S5 laarzen komen pas van pas in een omgeving waar met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt! Zoals in de vorige alinea ook al werd genoemd, is werken in tuinen in Nederland vaak een natte boel. Zorg dus ook dat je werklaars altijd waterdicht is om je voeten lekker droog te houden.

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair