Deze 3 slaaphoudingen komen het meeste voor!

Slapen, het is iets dat we allemaal doen. We besteden meestal zo’n 7 tot 8 uur van onze dag in ons bed om te slapen. Het komt daarom wel eens voor dat we een totaal verkeerde houding aanhouden tijdens het slapen. Hierdoor hebben we de volgende ochtend erg veel last hebben van onze rug of van onze nek. De verklaring van deze pijn is dat we vaak over een bed beschikken die niet ergonomisch met ons mee beweegt, waardoor we pijn kunnen krijgen. In dit blog vertel ik je over de drie meest voorkomende slaaphoudingen en het meest ideale bed, die jou in iedere slaaphouding zal ondersteunen!

Het liggen op je zij

De meest voorkomende slaaphouding, is het liggen op je zij. waar we vroeger allemaal dachten dat iedereen maar op zijn rug lag te slapen, heb je het toch echt fout. De meeste mensen slapen graag op hun zij, opgerold in de dekens. Vooral mensen die alleen slapen, zullen zich oprollen in de dekens en op hun zij in slaap vallen. De voeten slaan mensen vaak om de dekens heen, waardoor de voeten ook altijd warm zullen blijven, ideaal dus!

Het schuin liggen op je buik

Het klinkt in eerste instantie misschien erg gek, het liggen op je buik. Er zijn veel verschillende manieren om een slaaphouding aan te houden, maar deze lijkt in eerste instantie toch het meest oncomfortabel. Toch zijn er vele mensen die deze slaaphouding hanteren, omdat zij zo gemakkelijk in slaap kunnen vallen. Door half op de zij en half op de buik te liggen, slaat men de dekens om zich heen. Je zult het snel warm hebben en gemakkelijk in slaap vallen!

Het in slaap vallen op de rug

Dit is toch wel een van de mest voor de hand liggende manieren om te slapen. De slaaphouding om op je rug te gaan liggen, zorgt voor een houding die geen narigheid met zich mee zal brengen. In tegenstelling tot wanneer je op je zij of buik gaat liggen, zal je eerder last krijgen van rug- en nekklachten.

Een 1 persoons boxspring

Zoals ik net al even aan bad had laten komen, is niet iedere houding ideaal om aan te houden tijdens je slaap. Wanneer je bijvoorbeeld niet over een juist bed beschikt, zul je al snel klachten krijgen van pijn. Iets om deze pijn te voorkomen, is een 1 persoons boxspring. Dit ergonomische boxspring ondersteund iedere slaaphouding, zodat je daar in ieder geval geen rekening meer mee hoeft te houden!

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair

Je hond veilig en gezellig meenemen: ontdek de fietskar!

Fietsen met je hond is een geweldige manier om samen te genieten van de frisse lucht en het mooie landschap. Maar soms is het...

Plan jouw droomvakantie

Waar ga jij dit jaar op vakantie? Het plannen van een vakantie kan nog een hele opgave zijn, maar gelukkig hebben we hier alle...

De charme van geschenkverpakkingen van kraftpapier

Een cadeau geven is altijd een bijzonder moment, of het nu voor een verjaardag, jubileum of gewoon zomaar is. Het kiezen van het perfecte...