Een nieuwe winkel

Een paar jaar terug werkte mijn moeder bij een kledingwinkel. Deze winkel verkocht voornamelijk vrouwenkleding. Het was een familiebedrijf. Ze hadden drie winkels in totaal en zon twintig werknemers. Ook hadden ze op een bedrijventerrein vlakbij mijn huis een magazijn. Omdat ik geld nodig had, besloot ik om te solliciteren. Mijn moeder was een goede werkneemster dus namen ze mij gelijk aan. Ik mocht werken in het magazijn. Dit betekende dozen uitpakken, kleren labelen en voor de goede prijs in het systeem zetten. Dit was redelijk saai werd dus ik hoopte dat ik snel wat anders kon doen.

Nieuwe bezigheden  

Na een tijdje in het magazijn te hebben gewerkt, mocht ik meer nieuwe dingen doen. Hiernaast kon ik het goed vinden met mijn baas. Ik mocht zelfs op hun dochter passen wanneer ze iets voor werk moesten doen. Dit was erg gezellig. Ik rijd motor, dus ik kon snel kleren tussen winkels wisselen. Dit was soms nodig als er een same day delivery was aangevraagd door een vaste klant. De variatie in mijn werk maakte het heel erg leuk. Ook betaalde het best goed voor mijn leeftijd. Omdat ik de eerste jonge werknemer was, was er geen contract voor mij. Ik mocht in overleg zelf mijn salaris kiezen. Dit was erg aardig van mijn baas. In verhouding tot mijn leeftijdsgenoten verdiende ik best goed.

Extra winkel

De zaken liepen erg goed. Mijn baas besloot na verloop van tijd om een nieuwe zaak te openen. Zijn eerste winkel zat in Pijnacker. Zijn tweede winkel in Nootdorp. Zijn derde winkel in Den Haag. De nieuwe winkel kwam in Wassenaar. Dit moest ervoor zorgen dat ook het rijkere publiek werd aangesproken. Ik mocht stoppen met al mijn andere taken en mijn baas full time helpen met het maken van de winkel. Er kwamen bijna geen werklui aan te passen. Alleen de vloer, wanden meeste elektra werd door werkmannen gedaan. Er moest eerst veel oude spullen die weg mochten uit het pand. Om dit soepel te doen ging mijn baas een vuilcontainer huren. Dit scheelde ons heel veel ritjes naar de stort. Het was hard werken, ook tijdens kerst en op nieuwjaardag. Mijn baas was zo aardig om op speciale dagen driedubbel uit te betalen. Het eindresultaat was prachtig. De winkel begon al snel heel goed te lopen en mijn was trots op het werd dat ik verricht. Hiernaast was het voor mij ook een hele leuke ervaring.

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair