Beleggen, leuk maar hoe doe je dat?

Je hoort het weleens, mensen die extra geld verdien door te beleggen. Natuurlijk hartstikke fijn, zo kan je wat geld overhouden om goed te kunnen sparen voor je pension of kun sparen voor je studie van je kinderen. Klinkt natuurlijk ontzettend interessant, maar om daadwerkelijk te beginnen met beleggen kan het soms nogal als een ver-van-mijn-bed show over komen. Verschillende vragen kunnen je te boven komen. Hoe begin je, hoe weet je dat je juist aan het beleggen bent en hoeveel moet je beleggen om jouw doelen te kunnen bereiken? Lees snel verder en zo weet jij meteen of het iets voor jou is en hoe je kunt gaan beginnen.

Voordat je begint met beleggen.

Voordat je begint is het misschien handig om eerst voor jezelf een aantal dingen door te nemen. Ten eerste is het goed om te weten dat beleggen vele voordelen bevat, maar dat er ook financiële risico’s aan vast kunnen zitten. Lees je daarom goed in voordat je gaat beginnen met beleggen, een handige tip kan zijn om de website beleggen.info te bezoeken. Daarna is het slim om op papier te gaan zetten wat jouw doelen zijn. Is het voor korter of langer termijn doel en hoeveel geld is ervoor nodig om jouw doel te realiseren. Als laatste kan het een aanrader zijn om alvast vast te stellen hoeveel jaar er nodig zal zijn om jouw beleggingsdoel te bereiken, dit wordt ook weleens “beleggershorizon” genoemd.

Waarom beleggen?

Kort gezegd, beleggen helpt om rendement op te bouwen en zoals vaak wordt gezegd: “geld maakt geld.” Zo kun je bijvoorbeeld in aandelen gaan beleggen, hierbij ondersteun je als het waren in een bedrijf en deel je mee in de winst die dat bedrijf zou kunnen maken in een vorm van een hogere koers. Weet wel dat dit ook averechts kan werken op het moment dat het bedrijf verlies gaat maken. Daarnaast zou je ook in obligaties kunnen beleggen, hier leen jij je geld aan een onderneming tegen een rentevergoeding. Deze manier is wel minder gevoelig voor het maken van winst of verlies van het bedrijf, het risico zit hem hier in dat het bedrijf de lening niet zou kunnen afbetalen.

Flatex.

Als laatste tip: “Flatex online broker”. Flatex is een software die je kunt gebruiken voor jouw beleggers zaken. Flatex biedt een complexe analyse aan en de software is erg gebruiksvriendelijk. Zo is het eenvoudig om de effecten te vinden die je nodig kan hebben. Daarnaast garanderen ze gratis beleggen en is de software in het Nederlands te verkrijgen.

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair