Tips voor productdesigners, hoe naar gewenste resultaat?

Als productdesigner weet je uiteraard hoe lastig het is om het product te realiseren waar je al die tijd mee bezig bent geweest qua design. Soms werk je er in je eentje aan, soms met een heel team. Dit is per productdesigner anders. Toch willen we je graag wat tips geven hoe jij zorgt voor het gewenste resultaat, want dat is uiteindelijk toch wel wat je wil gaan bereiken. Lees dus zeker verder!

Design

Het begint natuurlijk allemaal bij het design. Als je iets wil gaan realiseren, is design het allerbelangrijkste. Dit is ook het geval wanneer je een plan hebt voor een bedrijf. Het begint allemaal bij een plan van aanpak. Hierin staat alles wat er moet gaan gebeuren, wat het gewenste resultaat is en wat er nodig is om dit gewenste resultaat te behalen. Het design vormt voor een productdesigner de basis.

Ontwerpen

Daarna is het van belang dat je begint met de realisatie. Iedereen doet dit op zijn eigen manier. Vaak is dit niet de taak aan de productdesigner. Wel word hij of zij uiteraard betrokken bij het proces. Als productdesigner vorm jij de basis van het plan, dus jij hebt uiteindelijk de keuze in wat je wel of niet wilt. Dit betekent wel dat je gaat samenwerken met een team. Dit kan nogal een verandering zijn, aangezien jij tijdens de stap design alles zelf in de hand had. Nu gaan er meerdere mensen naar de plannen kijken, meerdere mensen hun mening geven en ga zo maar door.

Teamcenter

Bedrijven die bezig zijn met producten ontwikkelen, weten hoe dit traject in elkaar steekt. Het is een traject wat ontzettend lang duurt. Er worden prototypes gemaakt, aanpassingen gemaakt, nieuwe prototypes gemaakt, ga zo maar door. Er moeten ontzettend veel beslissingen genomen worden om te komen met een geweldig eindproduct. Ook moet het uiteraard naar wens zijn van de productdesigner. Om samen met het team te komen tot het gewenste eindresultaat, moeten er duizenden stappen doorlopen worden. Iedereen heeft een andere mening en dat is ook alleen maar goed. Teamcenter zorgt ervoor dat het veel makkelijker wordt om moeilijke producten te leveren.

Cards PLM

Net zoals teamcenter bestaat er ook Cards PLM. Zij zorgen ervoor dat jouw processen en informatiestromen gedigitaliseerd worden. Ze beschikken over de meest bekende digitalisering strategie├źn. Het is een partnership gebaseerd op vertrouwen. En wat klinkt nou als een prettigere samenwerking? Als het woord vertrouwen ermee gecombineerd wordt.

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair