De serieuze freelancer vanuit huis

Het is een droom voor velen mensen om niet meer vast te zitten aan een vaste baan waar ze elke dag naar kantoor moeten. In plaats daarvan is een eigen freelance bedrijfje of een baan waar je vanuit huis kan werken fantastisch. En alhoewel het in het digitale tijdperk zeker hartstikke mogelijk is om vanuit huis te werken brengt het ook nadelen met zich mee. Wanneer je vanuit huis werkt sommige dingen zelf goed moeten organiseren. In dit artikel bespreken we hoe je als serieuze freelancer succesvol vanuit huis kunt werken. Zo zul je succesvol zijn en niet terug hoeven gaan naar een kantoorbaan.

Discipline

Wanneer je vanuit huis werkt als freelancer is he eerste wat je merkt dat je plotseling zelf veel meer discipline zult moeten opbrengen. Wanneer je naar kantoor gaat zul je automatisch de druk voelen van je managers en collega’s dat je ook daadwerkelijk moet werken. Maar thuis is er niemand die eist dat je uit bed komt en begint met werken. Je maakt je eigen uren. En tegenwoordig zijn we snel afgeleid door bijvoorbeeld Netflix en sociale media. Dit betekent dus dat het belangrijk is dat je een ruimte in je huis hebt waar je gefocust en ongestoord kunt werken. Een van de beste manieren is om een ruimte in je huis puur voor werk in te richten. Op deze manier maak je een duidelijke scheiding tussen werk en privétijd. Hoe je een goede werkruimte inricht zullen we in het volgende deel bespreken.

Werkruimte

Als je een beetje ruim woont heb je waarschijnlijk een ruimte in je huis die je niet zoveel gebruikt. Misschien een slaapkamer voor gasten die nooit in gebruik is of een zijkamer waar je spullen die je te veel hebt wegstopt. Een dergelijke ruimte kan ideaal zijn als thuis kantoor. Ga een puincontainer huren en gooi je zolder leeg bijvoorbeeld. Dan kun je daar een werkruimte maken. Je hebt een bureau, laptop of Desktop, een comfortabele stoel en een goede internetverbinding nodig. En wat lades of opslagruimte voor zakelijke papieren is ook wel zo handig.

Als je een gezin hebt is het ook belangrijk dat je duidelijke regels maakt over deze ruimte. Zorg dat je ongestoord kunt werken en je kinderen niet zomaar naar binnen rennen. Om ongestoord te werken kun je er ook voor kiezen bepaalde websites te blokkeren zoals Facebook en Netflix. Op deze manier heb je geen keuze om afgeleid te raken door deze websites.

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair

Bedrijfsvideo’s en uitleganimaties

De laatste jaren is veel meer digitaal geworden. We betalen met onze telefoons, praten tegen Alexa en bestellen eten met een app. Ook veel...

Alles wat je moet weten over voegwerk

Ieder gebouw heeft goed voegwerk nodig. Voegwerk heeft namelijk een zeer belangrijke functie. Maar wat is die functie precies? En waarom is goed voegwerk...

Eerste hulp bij ongedierte

Niet ieder huis is er gevoelig voor, maar als jouw huis dat wel blijkt te zijn, dan is er vaak een moment van totale...