Tip voor het vergelijken van motorverzekeringen

Of je nu een ervaren motorrijder bent of net begint met je avontuur op twee wielen, het hebben van de juiste motorverzekering is van cruciaal belang. Het biedt niet alleen gemoedsrust, maar het is ook wettelijk verplicht. In deze blog gaan we dieper in op motorverzekeringen en delen we handige tips over hoe je ze het beste kunt vergelijken.

Soorten motorverzekeringen

 1. WA-Verzekering

  • Deze verzekering is verplicht voor alle motorrijders in Nederland. Het dekt schade die je met je motor aan anderen toebrengt.
 2. WA + Beperkt Casco

  • Naast de verplichte WA-dekking, dekt deze verzekering ook schade aan je eigen motor door bijvoorbeeld diefstal, brand, storm of ruitbreuk.
 3. Allrisk (WA + Volledig Casco)

  • Deze motorverzekering biedt de meest uitgebreide dekking. Naast de eerder genoemde dekkingen, dekt deze ook schade aan je eigen motor door een aanrijding of eigen schuld.

Hoe vergelijk je motorverzekeringen?

 1. Bepaal je behoeften

  • Bedenk welk niveau van dekking je nodig hebt. Als je bijvoorbeeld een nieuwe en dure motor hebt, is een Allrisk verzekering wellicht de beste keuze.
 2. Vergelijk premies

  • Verzekeringsmaatschappijen hanteren verschillende premies. Ga eerst online je motorverzekering berekenen om snel en gemakkelijk de premies van verschillende verzekeraars te vergelijken.
 3. Kijk naar dekkingsvoorwaarden

  • Vergelijk niet alleen op basis van prijs, maar kijk ook naar de dekkingsvoorwaarden. Let vooral op uitsluitingen en eigen risico's.
 4. Lees ervaringen en reviews

  • Ervaringen van andere motorrijders kunnen waardevol zijn. Zoek naar reviews over de klantenservice, schadeafhandeling en algemene tevredenheid.
 5. Overweeg extra opties

  • Sommige verzekeraars bieden extra opties zoals pechhulp, ongevallenverzekering voor opzittenden en accessoiresdekking. Overweeg of deze extra's belangrijk voor je zijn. Voor sommige doeleinden is een extra optie juist voordeliger, bijvoorbeeld wanneer de kans op pechhulp groot is omdat je veel op de weg te vinden bent.

Bespaartips voor motorverzekeringen

 1. Schadevrije jaren

  • Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, des te hoger de korting op je premie. Zorg ervoor dat je altijd veilig rijd, dan is ook de kans dat je je verzekering moet gebruiken een stuk kleiner.
 2. Hoger eigen risico

  • Door te kiezen voor een hoger eigen risico kun je vaak een lagere premie krijgen.
 3. Vergelijk jaarlijks

  • De premies en dekkingen kunnen jaarlijks veranderen. Het loont om regelmatig te vergelijken en indien nodig over te stappen.
 4. Betaal in één keer

  • Als je het kunt veroorloven, betaal dan de jaarlijkse premie in één keer. Dit kan vaak goedkoper zijn dan maandelijkse betalingen.

Een goede motorverzekering is van groot belang voor elke motorrijder. Door verschillende verzekeringen te vergelijken op premies, dekking en extra opties, kun je de beste keuze maken voor jouw situatie. Vergeet niet om regelmatig te controleren of je nog steeds de juiste dekking hebt en of er betere opties beschikbaar zijn. Veel plezier en veilige ritten op jouw geliefde tweewieler!

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair