Tijd voor wat verkoeling

Tijdens een lange hete zomer ben je wel toe aan wat verkoeling, maar als je fulltime werkt heb je weinig tijd om verkoeling te zoeken bij het zwembad of de zee. Wat je dan kan doen? Een ventilator kopen. Wanneer je op kantoor zit en het is warm, dan is het lekker dat je af en toe een frisse wind langs je voelt gaan. Dit zorgt voor verkoeling en zo raak je niet oververhit. Overigens is een ventilator natuurlijk niet alleen noodzakelijk op kantoor. Warmte stijgt namelijk op en als je een bovenwoning hebt, wil het nog wel eens extra warm zijn in je woon- of slaapkamer. Ook handig om dan een ventilator in huis te hebben. Je kunt de ramen natuurlijk wel openzetten, maar in zomer komt er dan vaak warme lucht binnen en dit zorgt niet voor verkoeling. Soms wordt het er alleen maar extra warm van in huis. 

Kies je voor groot of klein?

De bekendste ventilator is een tafelventilator. Deze kun je gemakkelijk overal neerzetten, waar je maar wilt. Een tafelventilator is makkelijk te verplaatsen en makkelijk overal aan te sluiten waar een stopcontact in de buurt is. Naast deze soort, bestaan er ook andere varianten ventilatoren, zoals een plafondventilator of een staande ventilator. Een plafondventilator is een groter model ventilatoren. Deze moet, zoals de naam als zegt, aan het plafond bevestigd worden. Je kunt daarbij ook nog kiezen voor een plafondventilator met verlichting. Een praktische toevoeging voor in je kamer. Tot slot zijn er nog de staande ventilatoren. Dit worden ook wel vloerventilatoren genoemd. Ze hebben iets meer kracht dan een tafelventilator, maar zijn net zo makkelijk te verplaatsen en aan te sluiten. Deze is geschikt voor wat grotere ruimtes in je woning of op je kantoor. Als je voor een mooie ventilator wilt kiezen is het aan te raden om binnen de staande ventilatoren te kiezen voor een torenventilator. 

Wat voelt je portemonnee

Afhankelijk van wat je voorkeuren zijn en welk budget je tot je beschikking hebt, kun je een keuze maken voor welke ventilator je gaat. Wanneer je op een studentenkamer woont, hoef je waarschijnlijk geen grote plafondventilator aan je plafond. En wanneer je een grote woonkamer hebt waar je wat verkoeling wilt, dan heb je misschien aan een tafelventilator niet genoeg. De prijzen per ventilator kunnen erg uiteeenlopen. Het is niet zo dat een grotere ventilator per se duurder is dan een kleinere ventilator. Vaak is het afhankelijk wat het merk, de kracht en het materiaal van de ventilator. De prijs kan variëren tussen de € 50,- – € 180,-.  Een ventilator kopen kun je dus zo duur maken als je zelf wilt!

 

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair

Wat te doen tegen verveling met Corona

Verveel je je heel erg in deze periode door COVID-19 en de maatregelen die de overheid aan heel Nederland heeft voorgelegd? Dan kan het...

het meeste uit je badkamer halen

De badkamer is een belangrijke ruimte in huis. Je komt hier om je van top tot teen op te frissen en te ontspannen. Het...

Wat is private lease en wat zijn de voordelen ervan?

Zou je graag een fijnere auto willen rijden dan je nu rijdt, maar heb je geen geld om deze aan te schaffen? Dan kun...