Laat er licht zijn

De donkere dagen komen eraan. De dagen lijken korter doordat het ‘s ochtends later licht wordt en ‘s avonds gaat de zon al eerder onder. Niet alleen buiten maar ook in huis wordt het hierdoor donkerder en is het handig om goed verlichting te hebben. Met een paar goede lampen en wat kaarsverlichting maak je je huis al een stuk knusser. Er zijn veel verschillende type verlichting voor in huis. Van tafellampen tot plafond lampen en wandlampen. Vloerlampen zijn ook ideaal om je huis te verlichting en dan niet alleen voor de functionaliteit maar ook voor de gezelligheid zijn deze lampen een uitkomst. Vloerlampen zijn er in verschillende soorten en maten. Voor elk interieur is er wel een passende vloerlamp. 

Alle soorten en maten

Welke vloerlamp zou bij jou in het interieur passen? Er zijn erg veel opties. Zo kan je kiezen uit vloerlampen met meerdere lichtbronnen of met één lichtbron. Er zijn vloerlampen verkrijgbaar die een grote lichtbron hebben en een kleinere lichtbron die dient als leeslamp. Het voordeel aan meerdere lichtbronnen is dat de grote lichtbron zorgt voor voldoende licht in de kamer en de kleinere lichtbron zorgt ervoor dat je moeiteloos een boek kunt lezen op de bank. Verder moet een vloerlamp passen in de ruimte waar hij staat. Is jouw huis ingericht in een bepaalde stijl? Kies dan een lamp die bij deze stijl past. Zo heb je industriële vloerlampen, moderne vloerlampen, retro vloerlampen en nog veel meer. Dan is er nog de keuze: ga je voor een gebogen vloerlamp of juist een die rechtop staat. De laatste tijd is vooral de booglamp sterk in opmars. Je vindt deze vloerlamp in steeds meer huizen terug. Deze gebogen lampen zijn ideaal bij een zithoek of een luie stoel. Hij neemt geen sta-ruimte in op de plek waar hij licht schijnt. 

It’s so easy

De vloerlampen bieden veel voordelen. Deze lampen zijn ruimtebesparend en zijn makkelijk in gebruik. Vaak zit er een drukknop aan het snoer vast die op de grond ligt. Met één druk op de knop met je voet springt de vloerlamp aan. Je hoeft dus niet eens te bukken! Nog een voordeel is dat door de lange snoer aan de vloerlamp je de lamp een eind weg van het stopcontact kunt plaatsen en dus elk donker hoekje van de kamer kunt verlichten. De vloerlampen creëren extra licht op de plekken waar het nodig is. Daarnaast hebben veel vloerlampen ook een dimmer. Deze dimmers zorgen ervoor dat het extra gezellig wordt in huis. Een gezellig avondje op de bank onder het licht van de gedimde vloerlamp. 

 

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair

De leukste kerstpakketten voor personeel en klanten

Veel bedrijven investeren in een kerstpakket of relatiegeschenk tijdens de feestdagen. Zo willen zij hun waardering uitspreken richting hun werknemers of klanten. Maar geschenken...

Ideeën voor doe-het-zelf in huis!

Vind je het leuk om zelf nieuwe ideeën te bedenken voor de inrichting in het huis en doe je het liefst ook nog alles...

Metaal bewerken met diverse methoden

Steeds vaker hebben kleinere bedrijven onderdelen nodig voor de productie van hun eigen producten. Ook kan het gebeuren dat er bepaalde onderdelen zijn om...