Problemen die eigenlijk geen problemen zijn!

Soms is het een beetje oneerlijk verdeeld in de wereld. Dat is natuurlijk niets nieuws. Toch zijn sommige dingen belangrijker dan andere dingen wat dat betreft. Het ding waar ik nu over ga schrijven valt niet in de categorie belangrijke dingen. Maar ook aan minder belangrijke dingen kun je je behoorlijk ergeren. Dat heeft er dan meestal mee te maken dat je het gevoel hebt dat je geen invloed hebt op het proces. In die zin ben je dus eigenlijk afhankelijk van wat andere mensen voor jou gaan beslissen.

Waar heb je het over?!

Om even meer duidelijkheid te scheppen in dit vrij onduidelijke verhaal zal ik even vertellen wat het onderwerp van mijn ergernis is: Glasvezel internet. Nu is het zo dat het glasvezel internet zelf het probleem niet is maar het gebrek daar aan. Op dit moment woon ik namelijk in een gemeente waar nog niet overal glasvezelkabels liggen. Om het nog erger te maken kan ik er nog iets aan toevoegen. Minder dan een half jaar geleden is de hele straat open geweest voor het aanleggen van nieuwe rioleringsbuizen. Je zou denken dat dit het perfecte moment was geweest om ook meteen glasvezelkabels aan te leggen. Helaas dachten de mensen die daar over gaan anders over. Met als gevolg dat er nu dus nog steeds geen kabels in de grond liggen.

Wensen

Ik snap dat het niet een van de grootste problemen ter wereld is. Op dit moment heb ik namelijk een goed werkende en redelijke snelle internetverbinding. Toch heeft glasvezel internet nog meer voordelen. Ten eerste is het sneller dan het huidige internet dat ik heb. Vooral in het uploaden is er wat dat betreft nog veel winst te behalen. Daarnaast is het veel stabieler en heb je bijna altijd goed internet. Waar mijn huidige verbinding nog wel een kan haperen zal dat bij glasvezel bijna niet het geval zijn. Het lastige is dus dat ik niet zelf kan kiezen voor een ander soort internet ook al is het beter en sneller.
De enige optie zou zijn om te verhuizen naar een gebied waar glasvezel internet wel beschikbaar is. Maar dat is dan ook weer zo overdreven. Na het schrijven van dit stukje besef ik me eigenlijk des te beter hoe goed we het in Nederland hebben! Ik bedoel dat ik me hier al aan kan ergeren is eigenlijk ook wel overdreven als je kijkt naar de rest van de problemen in de wereld!

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair