Tips voor iedere stedentrip

Wat is jouw favoriete vakantie? Lange reizen naar het verre oosten zijn niet aan mij besteed. Daarvoor moet je veel te lang in een vliegtuig zitten en daar wordt ik altijd wat kriebeilg van. En gelukkig valt er in Europa genoeg te zien! Zelf ben ik dol op stedentripjes. Deze zijn vaak ook goed in te plannen wanneer je eens een langer weekend vrij hebt. Inmiddels heb ik al veel Europese steden gehad, en durf ik mezelf redelijk ervaren te noemen. Ben jij van plan binnenkort een stedentripje te maken? In deze blog geef ik je vier handige tips voor je reis!

– Doe je huiswerk

Een stad heeft veel te bieden. Veel mensen willen zich laten verrassen of leiden door hun intuitie op vakantie. Maar toch zal je daardoor de net verborgen hippe plekjes mislopen. Het is altijd jammer als je er achteraf achter komt dat je iets vergeten bent te bekijken. Bekijk ook de plattegrond van de stad even goed, zodat je de namen van de hoofdstraten en pleinen sneller herkent. Zo voel je je veel sneller bekend in een vreemde stad! Ook kom je dan te weten over potentiële gratis voorzieningen, zoals gratis museumtoegang op bepaalde dagen.

– De juiste reistas

Veel mensen kiezen voor een weekendtas wanneer ze kort op reis gaan. Zelf zou ik echter altijd kiezen voor een reistas op wielen. Mijn eigen tas heeft een handvat aan zowel de zijkant, bovenkant en de voorkant, waardoor je hem ook als koffer kan dragen wanneer de bestrating even niet meezit. Kleine modellen zijn vaak afgestemd op de maximale afmetingen voor handbagage in het vliegtuig, maar check deze afmetingen altijd even voor je vlucht!

– Het juiste tijdstip

Een tip die eigenlijk heel vanzelfsprekend is: plan je reis dusdanig in, dat je vroeg vertrekt en laat terug gaat. Zo houd je netto het meeste vakantietijd op locatie over. Mocht je de laatste dag je hotel al eerder uit moeten, vaak kan je je bagage bij hotels opslaan, tegen een kleine vergoeding. Zo kan je alsnog de hele dag genieten zonder je spullen mee te hoeven slepen.

– Openbaar vervoer

Natuurlijk wil je veel wandelen op stedentrips, maar maak vooral ook gebruik van het openbaar vervoer. In wereldsteden worden de grootste bezienswaardigheden vaak aan elkaar geregen door een netwerk aan openbaar vervoer. Je kan daardoor heel efficiënt je dag inplannen en zo veel mogelijk zien. Check van te voren of steden werken met City Cards of OV-kaarten. Sommige steden bieden ook leen-fietsen of steppen aan. Deze werken doorgaands via apps betaald met creditcard.

Hopelijk heb je iets aan deze tips. Goede reis!

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair