Dek je bedrijf af voor bepaalde risico’s!

Op dit moment ben ik al een tijdje bezig met mijn onderneming. Ik vind het heerlijk dat ik niet hoeft te overleggen met andere mensen over de koers die ik met mijn bedrijf wil varen of hoeveel uren ik wel of niet werk. Hoewel ik wel zeven dagen per week aan het werk ben, heb ik toch het idee dat het beter is verdeeld. Ik werk echt voor mijzelf en kan daar veel ontspanning en voldoening uithalen. Je ziet als het ware toch echt loon na werken. In de meeste gevallen dan.

Keerzijde

Natuurlijk is er ook een keerzijde. Die is dat jij alleen zelf verantwoordelijk bent voor je inkomen. In mijn geval is dat soms ook lastig omdat klanten soms niet of niet op tijd betalen. Hoewel ik daar wel vooraf rekening mee heb gehouden, is het altijd onprettig als het toch gebeurd. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een oplossing voor deze lastige situaties. Die oplossing lijk ik inmiddels wel gevonden te hebben. Ik zal er hieronder over vertellen!

Oplossing

Natuurlijk is het altijd lastig om uit te vinden wat de beste oplossing is. Zeker omdat het gaat over je eigen inkomen moet je hier wel serieus mee om gaan. Dat is althans mijn mening. Na een tijdje op internet rond te hebben gekeken kwam ik terecht op een site waar ik wel vertrouwen in had. Zij geven namelijk de mogelijkheid om een kredietverzekering af te sluiten. Wat het tot in het detail in zal houden voor mij moet ik nog uitzoeken omdat er qua pakketten verschillende mogelijkheden zijn. Toch ben ik er al wel enthousiast over.

Op de site staat namelijk aangegeven dat zij preventieve toetsen uitvoeren. Hiervan is de bedoeling om te kijken of de klanten die je hebt genoeg geld hebben om de rekeningen te kunnen betalen. Waaronder dus die van jezelf. Op basis daarvan kan je dan dus beslissen om wel of niet met iemand in zee te gaan. Mocht je al zaken doen met iemand die tot op heden nog niet heeft betaald kunnen ze een incassotraject starten en keren ze de schade aan je uit. Dat klinkt mij eerlijk gezegd wel een beetje als muziek in de oren.

Toch wil ik me er niet blind in storten en nog wat meer onderzoek doen. Binnenkort ga ik denk ik eerst even een afspraak met hen plannen zodat we samen even rond de tafel kunnen.

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair

Je hond veilig en gezellig meenemen: ontdek de fietskar!

Fietsen met je hond is een geweldige manier om samen te genieten van de frisse lucht en het mooie landschap. Maar soms is het...

Plan jouw droomvakantie

Waar ga jij dit jaar op vakantie? Het plannen van een vakantie kan nog een hele opgave zijn, maar gelukkig hebben we hier alle...

De charme van geschenkverpakkingen van kraftpapier

Een cadeau geven is altijd een bijzonder moment, of het nu voor een verjaardag, jubileum of gewoon zomaar is. Het kiezen van het perfecte...