het meeste uit je badkamer halen

De badkamer is een belangrijke ruimte in huis. Je komt hier om je van top tot teen op te frissen en te ontspannen. Het is daarom ook een ruimte die een prettige sfeer moet hebben. Lees hier hoe je het meeste uit je badkamer kunt halen.

Grote schoonmaakbeurt

Opfrissen doe je in de badkamer en daarom moet deze ruimte zelf ook lekker schoon zijn. Dus begin met een flinke schoonmaakbeurt. Veel badkamers worden lang niet goed genoeg schoongemaakt en hebben bijvoorbeeld last van gele kitranden of vieze voegen. Door je hieraan te wagen, geef je je badkamer meteen een nieuwe look. Het kost je daarnaast ook nog eens weinig tijd en geld. Verwijder alle kitranden in de badkamer en schrob vervolgens goed de voegen van alle tegels. Je hebt hier alleen maar water en azijn voor nodig. Als je klaar bent met het schoonmaken breng je heel makkelijk weer een nieuwe kit laag aan en klaar is Kees!

Een nieuwe look

Als de badkamer weer is opgefrist, wordt het tijd om de ruimte een nieuwe look te geven. Een likje verf kan de hele boel al heel anders laten lijken. Kies bijvoorbeeld voor een wat warmere kleur zoals bordeauxrood of bijvoorbeeld voor een groene muur. Als je liever niet de muren een kleur wilt geven, kan je er ook voor kiezen om de radiatoren een likje verf te geven. Welk type raamdecoratie je in de badkamer hebt hangen, is ook van invloed op de uitstraling van de ruimte. Niet ieder type raamdecoratie is geschikt voor de badkamer, omdat het een vochtige ruimte is. PVC jaloezieën zijn wel een geschikte optie voor in de badkamer. Deze jaloezieën hebben de look van hout en de voordelen van kunststof. Omdat ze van kunststof zijn gemaakt, zijn ze vochtbestendig en makkelijk schoon te maken. Dit maakt ze erg geschikt voor een vochtige ruimte zoals de badkamer. Daarnaast is het toevoegen van planten in de badkamer ook een goede tip. Deze brengen niet alleen sfeer, maar zijn ook nog eens goed voor de luchtkwaliteit van de ruimte.

Extra opbergruimte

Extra opbergruimte in de badkamer is vaak geen overbodige luxe. Zonder dat je het misschien doorhebt, stapelen de spullen in de badkamer zich toch snel op. Daarom is het handig om wat extra opbergruimte te creëren. Vooral in kleine badkamers is het handig om de hoogte in te gaan. Een hoge smalle kast neemt minder ruimte in beslag dan een lage brede kast en vaak kun je hier al een groot deel van je spullen in kwijt. Ook een spiegel met opbergruimte is functioneel voor in de badkamer. Zo’n multifunctioneel meubel zorgt ervoor dat je extra opbergruimte creëert zonder extra ruimte in te nemen. Ditzelfde geld ook voor een handig ophangrek in de douche of een plank aan de muur.

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair

Bedrijfsvideo’s en uitleganimaties

De laatste jaren is veel meer digitaal geworden. We betalen met onze telefoons, praten tegen Alexa en bestellen eten met een app. Ook veel...

Alles wat je moet weten over voegwerk

Ieder gebouw heeft goed voegwerk nodig. Voegwerk heeft namelijk een zeer belangrijke functie. Maar wat is die functie precies? En waarom is goed voegwerk...

Eerste hulp bij ongedierte

Niet ieder huis is er gevoelig voor, maar als jouw huis dat wel blijkt te zijn, dan is er vaak een moment van totale...