Wat is private lease en wat zijn de voordelen ervan?

Zou je graag een fijnere auto willen rijden dan je nu rijdt, maar heb je geen geld om deze aan te schaffen? Dan kun je natuurlijk kiezen voor private lease, bijvoorbeeld via Lease’m. Dit is in principe niets meer dan het ‘huren’ van een auto voor privégebruik. Private lease is ideaal voor mensen die op tijdelijke basis een auto willen rijden, of mensen die hem liever niet in eigen bezit hebben. Als je namelijk een auto leaset dan betaal je een vast huurbedrag per maand, maar worden eventuele gebreken gratis voor je gerepareerd. Je hebt er dus helemaal geen omkijken naar, en ook de verzekering zit erbij inbegrepen.

Private lease met een auto naar keuze

Natuurlijk kun je helemaal zelf kiezen welk type auto je graag wilt leasen. Er zijn ontzettend veel modellen die je kunt leasen, van super sportief tot een gezellige gezinsauto. Deze tweede wordt bijvoorbeeld relatief vaak gekozen bij een private lease contract, bijvoorbeeld wanneer mensen een kindje verwachten. Je hebt dan ineens meer ruimte nodig in de auto, en zeker als je al een kindje hebt is een nieuwe auto noodzakelijk. Als je geen geld hebt om deze aan te schaffen (een baby is immers al duur genoeg) dan kun je kiezen voor private lease. Je kiest dan het type auto dat bij je nieuwe gezinssamenstelling kiest, en hebt deze binnen enkele weken op de stoep staan.

Contractduur bij het leasen van een auto

Het voordeel aan leasen is dat het tijdelijk kan, daarom is het in veel gevallen voordeliger dan kopen. Jarenlang leasen is echter financieel niet aantrekkelijk, dan kun je dus juist weer beter kopen. Daarom kun je bij een private lease doorgaans slechts een contract afsluiten voor maximaal 24 maanden. Als je aan het einde van deze periode zit kun je er dus voor kiezen een nieuw contract af te sluiten (eventueel met een andere auto) of een auto te kopen, waar je in de tussentijd voor hebt kunnen sparen.

Eigen risico bij private lease

Natuurlijk kan het gebeuren dat je een ongeluk krijgt of er iets anders met je auto gebeurt. Standaard onderhoud zit in je private lease contract inbegrepen, maar als er echt iets gebeurt heb je doorgaans een eigen risico. De hoogte van dit bedrag hangt af van de aanbieder van je contract, maar bij Lease’m is het €350. Alle kosten boven dit bedrag worden vergoed door de verzekering van je leaseauto. Verder komen er maar weinig extra kosten bij, lees goed je contract door voordat je het ondertekend, dan weet je waar je aan toe bent!

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair

Tip voor het vergelijken van motorverzekeringen

Of je nu een ervaren motorrijder bent of net begint met je avontuur op twee wielen, het hebben van de juiste motorverzekering is van...

De ultieme gids: Kies de beste koffers en ebike helmen voor jouw reis

Als je een fervent reiziger bent, weet je hoe belangrijk het is om de juiste uitrusting te hebben. Goed reizen betekent niet alleen weten...

Ontdek de magie van hulc: jouw ultieme linkbuilding platform

Heb je ooit gehoord van Hulc? Zo niet, dan is het tijd om te ontdekken wat de magie van dit unieke platform is. Hulc...