Het lijstje van ons droomhuis

Wensenlijstje

In onze zoektocht naar een nieuw huis hadden we een aantal zaken die we heel graag hoopten te vinden in ons nieuwe stekje. Uiteraard moet je realistisch blijven en is de kans niet groot dat je dit allemaal voor elkaar krijgt, maar hoe meer we voor elkaar zouden krijgen van deze lijst, hoe leuker we het zouden vinden. Idealiter was ons huis én instapklaar én voldeed deze aan ons droomlijstje. En deze was best te overzien. Zo hoopten we onder meer op:

  • Een bad. Ik hou enorm van badderen. Om na je werk thuis te komen en dan jezelf in het warme water te laten zakken met een tijdschrift? Dat blijft het beste wat er is. Althans, vind ik. Vrouwlief ziet dat heel anders maar ach.
  • Een schuur. Aangezien een tuin echt een harde eis  was zou het natuurlijk ideaal zijn als hier ook meteen een schuurtje in zou staan voor onze fietsen en onze rommel.
  • Muren die  er nog goed uit zien. Eigenlijk wilden we gewoon niets moeten slopen. Muren die alleen een verfje nodig hebben (en dus niet een gekke onderlaag hebben in de raarste kleur) zouden wat ons betreft ideaal zijn.
  • Een redelijk nieuwe keuken en badkamer. Deze kosten nou eenmaal heel veel geld, wat wij zonde vonden om bovenop de aankoopprijs nog extra te moeten investeren.
  • Een goede vloer. Dit was geen harde eis, maar een mooie bijkomstigheid. Als de vloer die er in lag er nog een beetje goed uitzag, voelde ik er helemaal niks voor deze te wisselen voor de andere vloer. Dat scheelde toch flink wat centjes en dan konden we dit altijd later nog doen.

Een beetje klussen

Wonder boven wonder vonden we een huis wat aan bijna alles van het bovenstaande voldeed. Er zat een bad in, de tuin had een flinke schuur en de muren hebben we alleen een kleurtje hoeven geven. We hebben zelfs vrijwel niks hoeven repareren of renoveren. Ook de keuken en de badkamer zijn nog prima. Het is niet mijn droomkeuken, maar hij ziet er nog prima uit en hij is functioneel, dat speelt ook een rol.  De vloer echter, die is dramatisch. Er ligt oud tapijt in. Tapijt! Nou ja, al het andere van de lijst hebben we er doorheen gekregen. Een nieuwe vloer is nog wel te doen. Dat tapijt gaat er uit en we nemen lekker overal pvc vloeren. Mooi, stijlvol en functioneel. En stiekem best leuk om te leggen. Dat komt wel goed!

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair

Wat kun je doen met je kinderen als je naar het werk gaat?

Als je kinderen in huis hebt, maar ook moet werken, dan kan dat natuurlijk voor vervelende situaties zorgen. Het liefst ben je de gehele...

Dankzij deze fitness apparaten zorg je voor een gezond lichaam

Een gezond lichaam is natuurlijk erg belangrijk. Het is dan ook niet gek dat steeds meer mensen vaker gaan sporten. Door genoeg te sporten...

Ga voor hout dat goed past bij jouw projecten

Bij projecten is het belangrijk om gebruik te maken van de goede materialen. Op deze manier kan iedere klusser de juiste resultaten neer gaan...