Een huis gekocht

De sleutel

Wij hebben de sleutel! Roep ik vol blijdschap naar mijn vriend. Wij kunnen niet meer blij en opgelucht zijn dan dit. Wij gaan eindelijk samenwonen. Het was geen makkelijk traject en dat zal het ook niet worden maar één ding is zeker. Het huis is van ons.

De inrichting

Samen met mijn vriend zitten wij op de bank te brainstormen wat wij allemaal in ons huis kunnen plaatsen. De een vindt een lichte vloer mooi en de andere wilt per se een vissengraat vloer. Wij komen er maar moeizaam uit. Het enige wat er nu instaat zijn 2 afvalbakken voor boven en beneden en een tafel. Ik vraag aan mijn vriend wat hij vindt van groene muren. Gelukkig reageert hij blij verrast. Wij komen er wel, dacht ik bij mezelf. Ik moet glimlachen en mijn vriend ook. Later op de avond komen wij met dezelfde ideeën. Yes, wij zitten op één lijn.

De verbouwing

Het is 2 maanden later en het is zover. De verbouwing kan eindelijk beginnen. Met een binnenhuisarchitect hebben wij een nieuwe inrichting gemaakt en er worden muren gesloopt. Heldhaftig pak ik de breekhamer en begin te boren. Ineens voel ik een duw vanachter. Ben je helemaal gek geworden! Zegt mijn vriend. Dadelijk bezeer je je. Ergens wist ik dat hij gelijk had. En met een opgeheven hoofd geef ik de breekhamer aan mijn vriend. Ik ging een iets minder gevaarlijk klusje doen.

Het einde is in zicht

Het begint ergens op te lijken. Ik krijg mijn groene muren en hij krijgt zijn vissengraat vloer. Iedereen is tevreden. Samen met onze vriendengroep hebben wij een hoop voor elkaar gekregen in zo’n korte periode van tijd. Met een plan van aanpak hebben wij per kamer gekeken naar hoeveel tijd het ging kosten, wat er allemaal nodig was en hoeveel mensen eraan konden werken. Ikzelf verzorgde elke dag verse broodjes en mijn vriend deed vaak het zware werk. Zo waren de rollen eerlijk verdeeld. Vond ik zelf.

Champagne tijd

Het is af! De eerste avond kan geslapen worden in het nieuwe huis. Wij zijn beiden erg tevreden met het resultaat. De 3e slaapkamer zou nog een likje verf kunnen gebruiken maar dat is pas voor later, voor de uitbreiding van het gezin. Eerst nog maar samen genieten van een nieuw hoofdstuk. De eerste zaterdag in ons nieuwe huis hebben wij al onze vrienden uitgenodigd voor een mini housewarming. Er is champagne en er zijn snacks. De afvalbakken kwamen erg van pas. 

Wij krijgen veel complimenten over de inrichting van ons huis.

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair

De mooiste Melano sieraden

Wanneer je mooie sieraden wilt kopen, zijn er veel mogelijkheden, maar er kan maar één plek de mooiste sieraden hebben. Hier kun je meer...

Zorgen voor goede verlichting op de weg

Pas wanneer je zelf voor het eerst gaat rijden tijdens je rijlessen kom je erachter hoe belangrijk goede verlichting is. Niet alleen als auto...

Keuken verbouwen? Zo pak je het aan!

Wanneer je je keuken wilt verbouwen, is het belangrijk om het goed aan te pakken. Een keukenverbouwing is namelijk niet iets wat je even...