Het schoolproject

Begin van het schooljaar

Het is weer zover. De vakantie is afgelopen en alle scholen zijn weer begonnen.
Dit jaar start ik aan de Hogeschool in Rotterdam met de opleiding Ondernemerschap & Retailmanagement. Ik vind het spannend wat ik kan verwachten en om nieuwe mensen te ontmoeten. Niemand kent elkaar.
De eerste week is voorbij. Het ijs is gebroken en iedereen heeft elkaar kunnen leren kennen. De een heeft een betere klik met de ander maar dat hoort erbij.

Projectpartners kiezen

Na vier weken mochten wij dan eindelijk een keuze maken wie onze partners zouden worden. Wij hebben vier weken de tijd gehad om elkaar beter te leren kennen. Ik wist precies met wie ik in het groepje wilde. de projectgroepen bestaan uit minimaal vier en maximaal vijf personen.

Ik zit met 3 geweldige projectpartners die allemaal hetzelfde doel hebben als ik. Het eerste jaar halen met een acht. De een is beter in rekenen en de ander spreekt formeel Nederlands. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten.

Planning

Tijdens de les wordt er gesproken over een planning. Wij mogen werken aan een project samen met een groepje.
In de planning staat dat er iedere week minimaal acht uur per week moet worden gewerkt aan het project. Onderdeel één gaat over de micro-omgeving, onderdeel twee gaat over e-commerce marketing, onderdeel drie gaat over de macro-omgeving en onderdeel vier gaat over de financiële analyse van het bedrijf. Het overzicht was duidelijk en wij gingen aan de slag. Elke week wordt er verwacht van school dat wij iets laten zien van ons werk. Na het inleveren krijgen wij per onderdeel feedback. Zo kunnen wij het volgende onderdeel beter maken. 
Wij hebben een voorzitter en een notulist. De voorzitter levert alles in en is het aanspreekpunt voor als er iets is.

Het verloop van het project

Met zijn vieren maken wij een planning voor de komende weken om een overzicht te krijgen van wat gedaan moet worden. Er worden tussentijds feedbackgesprekken gevoerd en geëvalueerd.

Ik ben erg blij met mijn projectgroep. In bepaalde onderdelen zijn mijn klasgenoten beter en ben ik weer in andere onderdelen goed. Het verloop gaat soepel en wij vullen elkaar aan.

De onderdelen

Er zijn vier onderdelen die tijdens het project worden behandeld. Het moeilijkste onderdeel vind ik zelf het financiële gedeelte. Mijn projectpartner vind dit onderdeel het makkelijkst en daardoor kan hij mij een handje helpen. Het leukste onderdeel vind ik zelf de e-commerce. Het spreekt mij aan en zou hier zelf later ook wat mee willen doen.

Het project verloopt gemakkelijk en mijn projectpartners en ik kunnen erg goed met elkaar samenwerken.

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair