Niemand kan zonder Microsoft Office

Microsoft Office is met zijn verschillende pakketten één van de grootst gebruikte applicaties voor laptop, computer en tablet. Microsoft is een organisatie die verschillende pakketten aanbiedt voor zowel zakelijk- als privégebruik. Met behulp van de verschillende mogelijkheden van Microsoft Office kun je tal van teksten typen, presentaties maken en gegevens noteren. Onderstaand zullen de drie bekendste vormen van Microsoft Office besproken worden; Microsoft Word, Microsoft Excel en Microsoft PowerPoint.

Het ingewikkelde Excel.

Microsoft Excel is een veelgebruikt programma van Microsoft Excel. Met behulp van Excel kun je allerlei gegevens bijhouden, berekeningen uitvoeren en verschillende zaken inzichtelijk en overzichtelijk maken. Microsoft Excel draait niet om letters, maar getallen. Jaarcijfers van een bedrijf, kosten per maand of de salarissen van de marketingafdeling kunnen eenvoudig genoteerd worden. Tevens kunnen deze cijfers automatisch berekend worden met de verschillende opties die Microsoft Excel te bieden heeft. Aangezien Microsoft Excel een complexer programma is dan veel andere programma’s van Microsoft Office, is het wel aan te raden een Excel cursus te volgen. Met behulp van de Excel cursus leer je het programma stap voor stap onder de knie te krijgen om zodoende een optimaal resultaat te kunnen bereiken.

Word, voor al je verslagen en documenten.

Microsoft Word is de bekendste versie van Word en vrijwel iedereen in Nederland heeft er reeds gebruik van gemaakt. Voorheen werden typmachines gebruikt voor het typen van teksten, brieven of boeken. Tegenwoordig kan men gebruik maken van het programma Microsoft Word. Het is een erg toegankelijk en eenvoudig programma, welke je in staat stelt op het zowel op zakelijk-, als privégebied te gebruiken. Word kan zakelijk gebruikt worden voor bijvoorbeeld brieven, sollicitaties en mededelingen. Voor privégebruik kan men Word gebruiken voor bijvoorbeeld uitnodigingen, blogs en overige teksten. Naast de standaardversie van Word, kan men tegenwoordig ook een uitgebreidere versie gebruiken. Met behulp van deze versie kun je in een speciaal format, sollicitatiebrieven, enquêtes of uitnodigingen schrijven.

Presenteren was nog nooit zo eenvoudig.

Het laatste programma dat het vermelden waard is, is Microsoft PowerPoint. PowerPoint staat niet in het teken van sollicitaties schrijven of berekeningen maken. PowerPoint staat in het teken van presentaties maken. Met behulp van dit programma kun je eenvoudig een presentatie maken over een onderwerp naar keuze. Het grote voordeel van dit programma is dat je jouw onderwerp altijd op een visuele en professioneel ogende wijze kunt presenteren. Je zult gegarandeerd punten scoren met een presentatie vanuit PowerPoint. Daarnaast maakt PowerPoint het presenteren eenvoudiger, aangezien je tegelijkertijd een spiekbriefje op het scherm hebt. Zo hoef je niet met een papiertje en bibberende handen voor de groep te spreken.

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair