Een ontspannen kerstvakantie voor jezelf

We kijken allemaal uit naar twee tijden in het jaar; de zomer en kerst. En die laatste staat om de hoek. Bijna is het weer zover, alle lichtjes komen weer tevoorschijn en we zijn allemaal net wat liever voor elkaar. Een vakantie in de kersttijd is dan ook perfect, buiten is het koud en donker en het enige wat jij hoeft te doen is ontspannen en genieten. Hoe je zo’n vakantie voor jezelf in kan richten, leg ik je in deze blog uit. En deze blog kan je ook best toepassen op andere vakantiemomenten buiten kerst.

Houd het warm

Als mensen houden we ervan als het behaaglijk is. Buiten kan het dan wel koud zijn maar het zelf koud hebben, doen we liever niet. Nu kan je er natuurlijk voor kiezen om te overwinteren in een tropisch oord. Dat is heerlijk omdat je dan ook fysiek weg bent van je werk en het huishouden maar in de kersttijd zijn we toch graag bij familie en daarnaast is dat ook niet voor iedereen te betalen. In dat geval kan je het thuis ook prima warm en gezellig maken. Met warme dekentjes, verschillende smaken thee en chocomelk om uit te proberen en een setje dames pantoffels.

Besteedt aandacht aan jezelf

Een vakantie is ervoor bedoeld dat je bij kan komen van alle werkzaamheden en de stress die daarmee gepaard gaat. Toch is het verleidelijk om gedurende deze vrije tijd toch dingen te plannen om te doen, zoals werkzaamheden, omdat je bang bent achter te gaan lopen. Zelf maakte ik me hier ook schuldig aan maar dan heb je nooit vakantie en kan je nooit opladen. Kies ervoor om iedere dag iets te doen, puur voor jezelf. Een bad bijvoorbeeld of misschien speel je graag een videospel? Maak hier voldoende tijd voor.

Geniet van de tijd

Iedere dag is nieuw en niet iedere dag is even goed maar als je je hiervan bewust bent, kan je het beste uit iedere dag halen. En dat geldt niet alleen voor de vakantiedagen. Zeker in de kersttijd is het fijn om met je vrienden en familietijd door te brengen. Gezamenlijk eten is dan een leuke bezigheid en past in de feestelijke sferen. Maar samen eten doen we toch wel graag, ongeacht de tijd van het jaar. Daarnaast hoef je je even geen druk te maken over werk en school en kan je je compleet over geven aan deze gezellige tijd.

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair

De leukste kerstpakketten voor personeel en klanten

Veel bedrijven investeren in een kerstpakket of relatiegeschenk tijdens de feestdagen. Zo willen zij hun waardering uitspreken richting hun werknemers of klanten. Maar geschenken...

Ideeën voor doe-het-zelf in huis!

Vind je het leuk om zelf nieuwe ideeën te bedenken voor de inrichting in het huis en doe je het liefst ook nog alles...

Metaal bewerken met diverse methoden

Steeds vaker hebben kleinere bedrijven onderdelen nodig voor de productie van hun eigen producten. Ook kan het gebeuren dat er bepaalde onderdelen zijn om...