Laat je bedrijf groeien: stap over op groene stroom

Wanneer je een eigen onderneming hebt, is het van groot belang om je te onderscheiden van andere bedrijven in hetzelfde werkgebied. Je wilt immers dat klanten voor jouw bedrijf en producten kiezen in plaats van voor de concurrent. Er zijn vandaag de dag een paar belangrijke stappen die je kunt ondernemen waarmee je klanten kunt scoren, stappen die je wellicht niet had verwacht bij het werven van potentiële klanten. Wist je bijvoorbeeld dat je meer klanten kunt trekken wanneer je aan kunt tonen dat je duurzaam onderneemt? De overstap op groene zakelijke energie is de meest gemakkelijke stap om iets aan duurzaamheid te doen. In dit artikel vertel we je meer over groene energie voor je bedrijf.

Wat is groene energie precies?

Grote kans dat je al eerder van groene energie hebt gehoord maar dat je nog niet exact weet wat het inhoudt. De meeste bedrijven en consumenten maken nu (nog) gebruik van grijze energie. Dat is energie die uit fossiele brandstoffen wordt gehaald, bronnen die ooit op kunnen gaan. Bij dit proces komt veel CO2 vrij, wat schadelijk is voor het milieu. Gaan we op dezelfde manier verder dan zijn er uiteindelijk geen fossiele bronnen meer over. Ook blijft er van de aarde zoals die nu is weinig over. Daarom is groene energie een goede oplossing: groene energie is energie die uit natuurlijke bronnen wordt gehaald, zoals de zon of de wind. Met deze natuurlijke krachten wordt een groene vorm van stroom samengesteld. Bij dit proces komt veel minder CO2 vrij, waardoor groene energie veel beter is voor het behoud van de wereld.

Hoe kies je een groene energieleverancier?

Wanneer je over gaat stappen op groene energie wil je natuurlijk de beste energiedeal voor een goede prijs. Omdat steeds meer consumenten en bedrijven kiezen voor groene energie komen er meer energieleveranciers op de markt die dergelijke duurzame stroom aanbieden. Dat betekent dat door de vele concurrentie de prijzen steeds aantrekkelijker worden. Om de beste deal te vinden moet je voor jezelf weten wat je jaarlijkse energieverbruik is. Vervolgens kun je meerdere aanbieders met elkaar vergelijken voor de beste deal op het gebied van groene energie. Hier hoef je trouwens zelf niet veel moeite voor te doen; zodra je je energieverbruik weet kun je de energievergelijker van Minder.nl de rest laten doen.

Zelf groene zakelijke energie opwekken

Je kunt uiteraard ook nog een stapje verder gaan dan alleen het afnemen van groene energie bij een zakelijke energieleverancier. Wat dacht je ervan om zelf je eigen zakelijke energie op te wekken met behulp van bijvoorbeeld zonnepanelen of een windturbine? De meeste bedrijven kiezen voor zonnepanelen omdat dat de meest toegankelijke investering is. In verhouding zijn zakelijke zonnepanelen namelijk nog niet eens zo duur, wanneer je kijkt naar de enkele jaren die je nodig hebt om het geld eruit te halen. Na een aantal jaren heb je de kosten er namelijk uit en profiteer je van gratis groene energie! Het is dus zeker aan te raden om je eens te verdiepen in het zelf opwekken van groene stroom zodat je én geld bespaart én je steentje bijdraagt aan een betere wereld.

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair