Zakelijk krediet versus zakelijke lening

Bijna elk bedrijf moet over de tijd investeren. Dat kan zijn om aandelen te kopen of om het bedrijf uit te breiden. Bedrijven kunnen ook problemen hebben met de cashflow en zullen daardoor financiering nodig hebben. Sommige bedrijven hebben mogelijk geld om deze vereisten te financieren, maar velen zullen een zakelijk krediet of lening moeten aangaan. Het is belangrijk om de verschillen te weten tussen een zakelijke lening en krediet. Maar wat zijn de verschillen nou eigenlijk?

Zakelijk krediet

Een zakelijk krediet aanvragen kan handig zijn als je op de korte termijn wat extra geld nodig hebt om tekorten op te vullen. Bij een zakelijk krediet heb je toegang tot een bepaald bedrag dat je kan lenen bij de bank of een bedrijf. Je bent als bedrijf geheel vrij om zoveel te lenen als je wil. Natuurlijk wordt er een maximum als krediet gegeven. Maar verder staat de totale hoeveelheid niet vast die je kan lenen per maand. Vaak wordt elke maand dit krediet automatisch afgelost.

Zakelijke lening

Een zakelijke lening aanvragen kan handig zijn als je een grotere investering wil doen. Bij een zakelijke lening wordt er in één keer een vast bedrag gestort. Dat moet in termijnen terugbetaald worden. Van tevoren wordt de rente vastgesteld over het bedrag. Het is niet mogelijk om later dan afgesproken af te lossen. In veel gevallen is het wel mogelijk om al eerder af te lossen.

Verschillen

Een zakelijk krediet is vaak snel beschikbaar, terwijl een zakelijke lening vaak pas kan worden aangegaan als er al een specifieke financieringsbehoefte is. Dit kan in de knel komen als je snel je geld nodig hebt. Bij zakelijke leningen is het zo dat je direct moet beginnen met het doen van je maandelijkse aflossingen. Een zakelijk krediet daarentegen is vaak flexibeler omdat u alleen betaalt als er een bedrag open staat. Als je saldo nihil is hoef je ook niks te betalen. Zakelijke leningen verstrekken eenmalig een financiering en zakelijke kredieten kan je steeds weer gebruiken als je het nodig hebt. Zakelijke leningen zijn meer gericht op de lange termijn, terwijl zakelijk krediet meer gericht is op de korte termijn om de eventuele tekorten aan te vullen. Zo zijn er nog meer voorbeelden te vinden en het is aan te raden om de verschillen goed op te zoeken of ergens na te vragen.  

Wat zijn voor jou de overwegingen om een zakelijk krediet of zakelijke lening aan te gaan?

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair