De Pico Neo 2 Eye, de VR bril voor zakelijk gebruik

De Pico Neo 2 Eye is ontworpen voor zakelijk gebruik. De VR bril heeft geïntegreerde eye tracking, en scant je ogen maar liefst 90 keer per seconde. Hierdoor kan het er informatie over de effectiviteit van bepaalde ervaringen gewonnen worden of wordt de cursor door je oogbewegingen bedient. Dit maakt de bril erg geschikt voor VR trainingen, product demonstraties en onboardingen.

Hoge beeldkwaliteit

De Pico Neo 2 Eye is de eerste all-in-one bril met 4k resolutie. Het is bijzonder dat de andere specificaties van het scherm hier niet onder geleden hebben. De field of view en de refreshrate is hetzelfde of zelfs beter dan de andere all-in-one headsets.

Zeer makkelijk in gebruik

Het gebruiksgemak van de Pico Neo 2 Eye is één van de grootste pluspunten. In tegenstelling tot andere VR brillen, hoef je geen account aan te maken kan direct aan de slag gaan. Met de eye tracking functie kan je de bril gemakkelijk met oogbewegingen besturen, in plaats van een controller te gebruiken. De bril is gemaakt van zacht kunststof waardoor hij comfortabel is en gemakkelijk schoon te maken Een doekje eroverheen en de bril is weer klaar voor gebruik!

Besturingssysteem van de Pico Neo 2 Eye

De Pico Neo Eye 2 is geschikt voor developers aangezien hij draait op Android 8.1. Met de ‘kiosk mode’ kan je de headset zo instellen dat de gewenste applicaties direct worden opgestart. Dit houdt het vooral overzichtelijk voor zakelijk gebruik.

Zakelijke content

De content van de Pico Neo 2 Eye voor entertainment is redelijk beperkt aangezien de Pico Neo Eye 2 vooral is ontwikkeld voor zakelijk gebruik. Er zijn echter wel genoeg zakelijke applicaties te vinden. Met Android zijn applicaties echter makkelijk over te zetten.

Batterij, gewicht en prijs

Het opladen van de batterij gaat vrij snel en duurt tussen de 60 en 70 minuten. Eenmaal opgeladen kan je de bril 2,5 uur gebruiken. De batterij is in de headstrap verwerkt. Het voordeel daarvan? De headset weegt niet zo veel aan de voorkant. Het gewicht is hierdoor wat beter verdeelt. Wanneer je een tijdje met de bril op zit, is dat dus een stuk fijner dan velen andere vr-brillen. De prijs ligt rond de €649, wat iets hoger is dan andere VR brillen. Deze bril onderscheidt zich echter in de beeldkwaliteit en gebruiksgemak, en is daarnaast ook erg comfortabel. Het verdient zich gemakkelijk terug wanneer je deze voor zakelijk gebruik aan zult schaffen. Wanneer je op zoek bent naar een all-in-one bril van goede kwaliteit voor zakelijk gebruik, is de Pico Neo Eye 2 dus een goede tip.

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair

Wat is het beste alarmsysteem voor thuis?

Als je een woning wilt kopen, is het belangrijk om na te denken over de beveiliging. Je wilt natuurlijk wel in een veilige buurt...

Wat heb je nodig voor de winter?

  De zomervakantie is echt voor iedereen afgelopen nu en iedereen moet weer aan de studie, of aan het werk. Dat is voor sommige mensen...

Waarom zonnepanelen nemen

Zonnepanelen zijn bijna niet weg te denken in het Nederlandse straatbeeld. Je ziet ze bijna bij iedere woning en dat is niet zonder reden....