Het vinden van een geschikte boekhouder

Als je een bedrijf hebt of een zzp'er bent kan het voordelig zijn om een boekhouder te hebben. Een accountant zorgt ervoor dat je meer tijd over hebt en dat jij je kan focussen op dingen in je bedrijf die je belangrijk vindt. Maar hoeveel kost een boekhouder nou eigenlijk? En wat zijn de voordelen?

Voordelen van een boekhouder

Als je bedrijf groeit kan het voordelig zijn om een boekhouder te nemen. Boekhouders kunnen zorgen voor de financiële rapporten, nakoming, loonlijsten, belastinginkomsten en de bedrijfsplanning. Een boekhouder kan ook op veel gebieden geld besparen door belasting efficiëntie te vergroten en de cashflow te verbeteren. Boekhouders kunnen onschatbare algemene ondersteuning bieden door zakelijk advies te geven.  

Welke boekhouder is goed voor jou

Persoonlijkheid is erg belangrijk bij een accountant. Het is de moeite waard om uw boekhouder persoonlijk te ontmoeten voordat je met een boekhouder in zee gaat. Je werkt nauw samen, dus een persoonlijke band is belangrijk. Vraag ook goed wat de boekhouder kan leveren en kijk of het aan je behoeften voldoet. Zo ja, kan je in zee gaan en zo niet kan je beter nog even doorzoeken.  Het is verstandig om ook over kwalificaties en ervaring te praten. Is de boekhouder al lang actief als boekhouder en heeft de boekhouder de juiste diploma’s? Uiteindelijk is aan jou de keuze welke boekhouder je kiest maar ga niet te snel zo maar met eentje in zee.

Overige aspecten waar je op kan letten

Verder kan je ook nadenken of je wil dat je boekhouder van een groot bedrijf komt of een zzp’er is. Ook kan je kijken naar de locatie van je boekhouder. Wil je graag ook soms face-to-face afspreken is het verstandig om een boekhouder in de buurt te nemen. Natuurlijk is het ook verstandig om op de kosten te letten. Je wil wel een boekhouder vinden die je kan betalen natuurlijk.

Kosten

De kosten van een boekhouder kunnen erg verschillen. Het hangt onder andere af van de ervaring. Wil je een boekhouder die nog niet zo ervaren is kan het rond de veertig euro per uur liggen. Maar wil je een boekhouder die al een aantal jaar ervaring heeft kan het oplopen tot 80 euro per uur. Op het internet zijn er veel sites te vinden die boekhouders aanbieden en het valt aan te raden om even alles te vergelijken en te kijken waar je naar op zoek bent.

Waar zou jij op letten bij het nemen van een boekhouder?

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair

Waarom zonnepanelen nemen

Zonnepanelen zijn bijna niet weg te denken in het Nederlandse straatbeeld. Je ziet ze bijna bij iedere woning en dat is niet zonder reden....

De mooiste Melano sieraden

Wanneer je mooie sieraden wilt kopen, zijn er veel mogelijkheden, maar er kan maar één plek de mooiste sieraden hebben. Hier kun je meer...

Zorgen voor goede verlichting op de weg

Pas wanneer je zelf voor het eerst gaat rijden tijdens je rijlessen kom je erachter hoe belangrijk goede verlichting is. Niet alleen als auto...