Hoe zakelijke lease werkt

Je gaat op zoek naar een zakelijke leaseauto van een leasemaatschappij. Hoe gaat zakelijke lease in zijn werk? Je kunt bij zakelijk leasen kiezen uit diverse leasevormen. Aangeraden wordt om kennis te nemen van de verschillende leasevormen en van de voor- en nadelen van die leasevormen. Die kennis maakt het mogelijk om de bij jou passende leasevorm te kiezen. Bij het kiezen van een leasevorm moet je ook rekening houden met de wijze waarop je de leaseauto of leaseauto's gaat gebruiken, het aantal kilometers dat je verwacht te rijden en jouw eventuele verdere wensen wat betreft de leaseauto.

De bekende leasevorm operational lease

Wil je risicoloos een auto leasen? Kies dan voor operational lease. Wie kiest voor operational lease kiest voor het leasen van een auto voor een vast bedrag per maand. In de meeste gevallen zitten alle kosten van de auto in het leasebedrag. Je hoeft alleen de brandstof te betalen. Bij deze populaire vorm van zakelijke onder grote bedrijven en het MKB is de leaseauto eigendom van de leasemaatschappij. Voor jouw bedrijf heeft dat een aantal voordelen. De leaseauto komt niet op de balans te staan. Ook hoef je geen grote investering te doen om een auto aan te schaffen. Kies je voor full operational lease? Dan is de leasemaatschappij verantwoordelijk voor alle in het leasecontract genoemde kosten. Kies je voor netto operational lease? Dan moet je zelf de verzekering, de motorrijtuigenbelasting, de reparatiekosten etc. betalen. Je kunt bij operational lease ook nog kiezen voor sale en lease back. Je verkoopt dan jouw wagenpark aan de leasemaatschappij. Je leaset jouw wagenpark terug van de leasemaatschappij. Door te kiezen voor deze leasevorm nemen de liquide middelen in jouw bedrijf toe. Die liquide middelen kun je gebruiken om te investeren in jouw bedrijf.

Jouw wagenpark financieren met financial lease

Grote ondernemers en MKB-ondernemers kunnen kun wagenpark efficiënt en voordelig financieren met financial lease. Bij financial lease betaal je de door jou gekochte auto of bedrijfsauto in termijnen af aan de leasemaatschappij. In het leasecontract staat het bedrag vermeld dat je maandelijks moet betalen. Bij deze leasevorm is de leasemaatschappij juridisch eigenaar van de auto en beb jij economisch eigenaar van de auto. Is het leasecontract afgelopen? Dan kun je leaseauto voor een vooraf afgesproken bedrag of slottermijn overnemen. Je wordt dan dus eigenaar van de leaseauto. Ook bij deze leasevorm hoef je zelf geen groot bedrag te investeren om een auto te kopen. Bij deze leasevorm is investeringsaftrek en renteaftrek mogelijk.

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair