Tips voor het bestrijden van onkruid

Jij zit graag in je tuin te genieten van de mooie planten die jij hebt geplant. Alleen zie je nu weer onkruid naar boven kruipen. Onkruid is een vervelend probleem dat jouw tuin snel kan overweldigen. Als je geen zin hebt om urenlang onkruid te wieden heb ik wat tips om jouw tuin-plezier te vergroten, en je onkruid te verminderen

Onkruid bestrijden met plantengroei in de tuin

Plantengroei in de tuin is een belangrijke stap om te zorgen voor een gezonde tuin. Je kunt onkruid bestrijden door planten te planten die snel groeien en het onkruid overwoekeren. Enkele planten die het goed doen zijn: Dennenbomen Narcissen Alyssum Lavendel Rozemarijn Marjolein Deze planten groeien snel en helpen je om je onkruidprobleem te verminderen. Als je deze planten in je tuin plant, trekken ze ook bijen aan die geweldig zijn voor bestuiving!

Onkruid verdelgen met bodembedekkers

Bodembedekkers zijn planten die dicht bij de grond groeien en zich snel verspreiden. Ze zullen de grond bedekken en voorkomen dat onkruid groeit. Deze planten zijn gemakkelijk te vinden in uw plaatselijke tuincentrum en zijn er in verschillende kleuren en vormen. Ik heb ontdekt dat kruipende jeneverbes een geweldige bodembedekker is. Het is heel gemakkelijk te verzorgen en het ruikt heerlijk! Het blijft ook het hele jaar groen, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat het in de winter doodgaat of bruin wordt in de zomer.

Mulchen, wat is dat?

Mulchen is een zeer belangrijke stap in tuinieren. Mulchen is het bedekken van de grond met een organisch materiaal, zoals geraspte schors of bladeren. Het doel van mulchen is om vocht in de grond te houden en onkruidgroei te verminderen. Wanneer je vocht in de grond houdt, hoef je minder vaak water te geven en het voorkomt ook dat je planten uitdrogen. Mulchen houdt ook het onkruid laag omdat het zonlicht blokkeert om hun wortels te bereiken.

Aandachtspunten bij chemische onkruidbestrijding

Als het natuurlijk bestrijden van onkruid niet lukt is je laatste hoop chemische onkruidbestrijding. Een paar aandachtspunten zijn:
– Begin zo vroeg mogelijk in het voorjaar met onkruidbestrijding.
– De onkruidbestrijding moet gebeuren voordat het onkruid bloeit en zaad zet.
– De onkruidbestrijding dient aan de buitenkant van het bed te beginnen en naar het midden toe te werken.
– Om een ​​ophoping van herbicideresistente onkruiden te voorkomen, mag u één herbicide niet langer dan 2 jaar achter elkaar op een bepaald gebied gebruiken.

Succes met je ontkruid bestrijding activiteiten en laat ze niet winnen!

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair