Groei als mens, leer hoe je jouw tuin moet verbouwen!

Het is niet altijd even simpel om een project te vinden waar je als mens beter van wordt. Sporten, koken, tekenen of schilderen, iedereen heeft wel zo zijn eigen ding. Klussen is hier ook één van. Zeker op dit vlak zijn er genoeg dingen te leren. Ook het aanleggen van een nieuwe tuin.

In dit blog zal uitgebreid worden uitgelegd hoe jij zelf aan de slag kan met het verbouwen van jouw tuin. Je vindt hier informatie over de planning, waar je rekening mee moet houden en, niet algeheel onbelangrijk, wat de beste manier is om jouw project af te ronden. Benieuwd geworden naar de handige tips? Lees dan snel verder!

Begin met het kiezen van een project

Goed, je wil jouw tuin gaan renoveren. Waar begin je mee? Dit leg je vast in een plan. Dit plan bevat alle informatie over het project. Dit loopt van het doen van de Klic melding tot het eerste stukje vlees dat jij van de BBQ haalt zodra de tuin af is.

Hoe kies je een goed project? Dat ligt volledig van jouw wensen af. Ben je bereid om de hele tuin af te graven? Pak het dan groots aan en kies ervoor om alles opnieuw te bestraten, perkjes en een zonterras met loungehoek aan te leggen. Wil je het toch wat eenvoudiger aanpakken en maak je er een kleine klus van? Dan is het al voldoende om eens te krijgen naar een overkapping.

Project is gekozen, nu de planning nog

Dit moment van het jaar is bij uitstek geschikt om te beginnen met het plannen van werkzaamheden in de tuin. Het is nog niet nodig om weken lang te wachten op een loungeset die niet geleverd kan worden, tegels zijn in overvloed beschikbaar en de agenda’s van aannemers zijn nog leeg. Perfect, toch?

Een essentieel onderdeel van d planning is een Klic melding aanvragen. Zeker wanneer je een grotere klus gaat uitvoeren en de grond afgegraven moet worden. Een Klic melding brengt voor jou in kaart aar je wel en niet te diep kan graven in verband met leidingen en andere netwerken die in de grond liggen.

Doe je de klic-melding via Klic App? Let op dat Klic App data levert via het Kadaster, maar niet handelt voor of namens het Kadaster.

En dit is dan het eerste deel van het project dat je gaat uitvoeren. Ben je benieuwd hoe je de rest het beste kan uitvoeren? Hou dan dit blog in de gaten, over een tijdje posten we het vervolg van dit verhaal!

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair