Je telefoon laten verzekeren? Dat hoeft niet apart!

Heb je je telefoon wel eens laten vallen met als gevolg een kapot scherm? Is er wel eens een glas cola over je telefoon gevallen? Of heb je je telefoon wel eens in het toilet laten vallen? Geloof mij, je bent niet de enige. Voor veel mensen is al het bovenstaande iets waar ze, alleen al door eraan te denken, de zenuwen van krijgen. Een nieuwe telefoon is immers niet goedkoop! Je telefoonverzekering lijkt dan de enige oplossing. Vaak krijg je hiervoor een speciaal aanbod bij de aanschaf van een nieuwe telefoon. Maar je telefoon laten verzekeren is niet nodig. Tenminste, niet als je al een inboedelverzekering hebt afgesloten. Een inboedelverzekering wat is dat?

Apart je telefoon laten verzekeren is niet nodig

Het is dan wel belangrijk dat je een inboedelverzekering hebt afgesloten. Een inboedelverzekering is de verzekering van alle roerende goederen in en om je huis. Van de tuinstoelen tot de zonnebank, van de gordijnen tot de sieraden, alle losse items in en om je huis behoren tot je inboedelverzekering. Dus ook je mobiel, je laptop en je gameconsole. Met een basis inboedelverzekering verzeker je al deze spullen tegen brand-, storm- en waterschade en schade door diefstal. Sluit je een all risk inboedelverzekering af? Dan zijn je spullen ook verzekerd tegen schade door vallen en stoten. Je ziet het: apart je telefoon laten verzekeren is dus niet nodig.

Zorg dat je woning veilig is

Ook als je een inboedelverzekering hebt afgesloten is het verstandig om ervoor te zorgen dat je woning veilig is.

Voorkom inbraak

Je weet, natuurlijk, precies wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat er niet wordt ingebroken. Je zorgt ervoor dat je sloten goed werken en dat ze voorzien zijn van het Politekeurmerk Veilig Wonen. Je schutting en je schuur zijn ook voorzien van goede sloten en je tuin of erf wordt goed verlicht door een lamp die aangesloten is op een sensor.

Plaats rookmelders

Per 1 juli a.s. is het verplicht om rookmelders te hebben op iedere verdieping van je woning. Hiermee wordt brand niet voorkomen, maar je kunt er, dankzij rookmelders, wel eerder achterkomen als er brand is uitgebroken. Een branddeken en een brandblusser zijn (nog) niet verplicht, maar natuurlijk wel aan te raden.

Wat als het toch misgaat?

Dan ben je vooral blij dat je een inboedelverzekering hebt afgesloten. Sommige spullen zullen misschien niet te vervangen zijn, vanwege de emotionele waarde, maar de andere spullen, je mobiel, je laptop, je bed en je sieraden kunnen dankzij deze inboedelverzekering weer worden aangeschaft. Dat is een geruststellend idee!

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair