Welke taken binnen jouw bedrijf kun je uitbesteden?

Als je een eigen bedrijf hebt dat snelgroeiende is, dan komen er steeds meer taken bij die gedaan moeten worden. Je krijgt immers meer klanten en meer klanten betekent ook meer werk. Als je een eigen bedrijf hebt kan dit betekenen dat je meer mensen aan kunt nemen om voor jou te komen werken. Zo kun je jouw werk dus uit gaan besteden aan andere mensen. Alleen kan het nog best lastig zijn om dit te doen, want welk werk wil je nou wel uitgeven en welk werk doe je toch liever zelf. Om hier een goede balans in te kunnen vinden kun je even moet experimenteren. Probeer vooral verschillende dingen en kijk wat voor jouw bedrijf wel en niet werkt. Zorg dat je goed weet wie je allemaal aanneemt en weet goed waar de kwaliteiten van deze mensen liggen, zodat je precies weet wie welke taken het beste uit zouden kunnen voeren. 

Kijk waar jouw talenten liggen

Als je gaat kijken naar de taken die jij zelf blijft uitvoeren, dan is het slim om eens kritisch te gaan kijken naar jezelf. Waar ben jij nou echt super goed in en welke dingen zou je nog wel wat beter kunnen leren? Het is vaak handig om je echt te focussen op de krachten die je zelf hebt. Als jij ergens mega goed in bent is het zonde om dit werk uit te gaan besteden aan iemand die het wel kan, maar niet evenveel ervaring of talent hiervoor heeft als jij. 

Zorg dat het pand onderhouden wordt

Het is ook erg belangrijk dat je een goede plek hebt om te werken en dat deze plek altijd schoon is. Je kunt dit pand natuurlijk elke week zelf gaan schoonmaken, maar dit kan zonde zijn van je tijd omdat je hier vaak niet snel en efficiënt in bent. 

Verzenden en bestellingen verwerken

Het kan vaak veel werk kosten om bestellingen die binnenkomen van klanten te verwerken en klaar te maken om op te sturen naar klanten. Dit zijn ook dingen in het bedrijf die je kunt gaan uitbesteden aan bijvoorbeeld andere bedrijven. Je zult ook een plek nodig hebben waar je al de producten op kunt slaan, hiermee kan opslagruimte den haag je wel helpen. Een bedrijf kan jou daarnaast natuurlijk ook helpen met fulfilment. Door hier gebruik van te maken hoef jij hier geen aandacht meer aan te besteden en kun je aan de slag met dingen waar jij echt goed in bent.

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair