Dien je mieren te bestrijden?

Wanneer het warmer wordt gaan de planten er mooier uitzien en zie je overal mooie diertjes en insecten. Naast dat dit prettig kan zijn, zorgt het ook al snel voor frustratie. Zo kun je last krijgen van een overvloed aan wespen of mieren. Om te voorkomen dat je niet lekker meer in de tuin kunt zitten, kan het handig zijn om de mieren in je tuin te bestrijden. De vraag die hierbij speelt is of dit echt nodig is en of er niet ook andere manieren zijn om van de mieren in je tuin af te komen. 

 

Hoe ziet het leven van een mier eruit?

Een mier zie je bijna nooit alleen, dit komt doordat mieren in kolonies leven. Een kolonie bestaat uit een koningin en meerdere werksters, jonge koninginnen en mannetjes. De koninginnen overleven de winter en leggen elk voorjaar eitjes. Het duurt vervolgens zo;n 4 weken voordat de larven uitkomen. De koningin blijft de larven voeden totdat de larven verpoppen tot mieren eitjes. 

Een gemiddelde mier leeft overigens gemiddeld niet langer dan twee maanden. De mierenhoop zelf kan overigens wel lang blijven bestaan. Zo kun je jarenlang last blijven houden van een mierenhoop. 

 

Zijn mieren gevaarlijk?

Vrijwel iedereen heeft weleens te maken gehad met mieren. Zo lopen ze zonder angst over je voeten heen en kan het erg opvallen als er een groep in je tuin aanwezig is. Mieren zijn over het algemeen niet gevaarlijk. Wel zijn ze erg onhygiënisch en kan je er ziek van worden als mieren op je eten zitten. Daarnaast kunnen mieren ook zorgen voor schade aan je terras en daarnaast ook planten vernielen. Veel mensen kiezen er hierom ook voor om aaltjes tegen mieren in te zetten. Dit is een zeer eenvoudige en effectieve manier om van mieren af te komen. 

 

Hoe kom je voorgoed van mieren af?

Biobestrijding is de meest eenvoudige manier om van mieren af te komen. Zo kun je zoals in de voorgaande alinea benoemd aaltjes inzetten tegen mieren. Als de mieren eenmaal uit je tuin zijn, dan is het belangrijk dat je voorkomt dat ze terugkomen. Dit kun je onder andere doen door ervoor te zorgen dat je geen etensresten in en rondom je huis laat liggen. Zorg er daarom voor dat je regelmatig de boel goed poetst. Maak hierbij niet de om etensresten ergens in de tuin te dumpen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je niet lang hierna last krijgt van grote groepen mieren die je tuin terroriseren. 

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair