Wat je moet weten over Venetië

Italië staat bekend om de plaatsen zoals Rome, Milan en het Vaticaan stad. Maar wat zeker ook de aandacht verdient is de iet wat bescheiden plek Venetië. Ben je van plan om in Italië je vakantie door te brengen, dan kun je ervoor kiezen om in Venetië een leuke tijd te beleven. In Venetië zul je je zeker niet vervelen en er is altijd iets dat indruk op je zal maken. De bezienswaardigheden van Venetië laten je vooral als vakantieganger een prettige tijd beleven. 

 

San Marco Basiliek

Eenmaal in Venetië ontkom je er niet aan om naar de San Marco Basiliek te gaan. Het prettige van dit alles is dat het niet uitmaakt hoeveel keren je deze Basiliek bekijkt, het blijft steeds weer indruk maken. Het bijzondere aan deze Basiliek is dat het omgeven is door exclusieve details. Deze exclusieve details zijn onder andere gouden koepels in combinatie met beschilderingen aan de binnenkant. Het unieke hieraan is dat er op elk tijdstip van de dag er weer wat anders te zien is. Dit maakt dat het geen eentonig karakter heeft. 

 

San Marco Plein

Op het san Marco Plein begint het allemaal te leven. De San Marco plein kan vooral gezien worden als een aanvang van de vele activiteiten die je in Venetië kunt meemaken. Op het San Marco plein is de Museo Correo gezeteld. De Museo Correr is een archeologisch museum waar je bijzondere informatie kunt vinden. Het San Marco plein zal vooral de aandacht trekken door de spectaculaire galerijen die je rondom zal zien. Dit plein kan best wel een drukke plek worden. Indien je niet zo een uitgesproken fan ben van de drukte, dan moet je wel erop letten dat je het plein niet bezoekt tijdens de piekuren. 

 

Teatro la Fenice

Als je iemand bent die helemaal niets van theater moet hebben, dan weet het theater in de Teatro la Fenice je te overtuigen. Het heeft een prachtig interieur en is wereldwijd bekend. De Teatro la Fenice is van binnen een kunstwerk dat op een unieke manier gebouwd is.

 

Een eilandentour is zeker de moeite waard

Rondom Venetië bevinden zich unieke eilanden die zich op een aparte manier onderscheiden van de rest. Murano is een van die eilanden en staat vooral bekend om haar glaskunst. Daarnaast heb je ook Burano die zich kenmerkt door de gekleurde huisjes. Er zijn een paar eilanden die je kunt bezoeken voor een aangename tijd. Een stedentrip Venetie is zeker de moeite waard. 

 

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair