Alles wat je moet weten over voegwerk

Ieder gebouw heeft goed voegwerk nodig. Voegwerk heeft namelijk een zeer belangrijke functie. Maar wat is die functie precies? En waarom is goed voegwerk zo belangrijk? Hoe kunnen we voegen beschermen? Daar willen we je in deze blog graag meer over vertellen. Als jij dus meer wilt weten over voegwerk is het handig om nog even verder te lezen!

Waarom is voegwerk belangrijk?

Een gevel heeft te maken met allerlei verschillende weersomstandigheden. Zo komt er regen op, sneeuw, vorst en hagel. Voor een gebouw is het ontzettend belangrijk om dit vocht buiten te houden. Zo voorkom je dat er algen en mossen op de gevel gaat groeien, wat kan zorgen voor kleurverschillen op de gevel. Hierdoor kan een gebouw ineens een stuk minder waard worden en dat wil je natuurlijk voorkomen! Daarom is voegwerk van een gevel ontzettend belangrijk. Goed voegwerk heeft namelijk als functie dat het vocht afvoert. Dit kan er wel voor zorgen dat er over de jaren heen beschadiging ontstaat op het voegwerk. Voegen repareren is daarom ontzettend belangrijk om zo nu en dan te laten doen. Wij raden dus altijd iedereen aan om de voegen sowieso één of twee keer per jaar na te lopen en te controleren op beschadigingen en dat is natuurlijk wel zo prettig om te kijken naar de mogelijkheden.

Voegen beschermen

Er is ook een manier waarop je de voegen kan beschermen. Als je de voegen beschermt hoef je er dus ook niet zoveel onderhoud aan te verrichten. Dit kan door middel van gevel impregneren. Bij het impregneren van een gevel breng je een waterafstotende laag aan op de muur. Dit zorgt er dus voor dat het water zich niet aan het oppervlak kan hechten. De voegen hoeven op die manier niet zoveel werk te verrichten en blijven daarom voor een langere tijd goed. Dit impregneren van gevels zorgt er dus ook meteen voor dat er geen mossen of algen kunnen groeien op de muur. Daarnaast blijft de muur er jarenlang mooi uitzien, omdat er maar weinig beschadiging ontstaat op de muur. Wij raden aan om eventueel een bedrijf in te huren die de muur komt impregneren. Als je er echter zelf mee aan de slag gaat is het belangrijk dat je jezelf goed beschermt, want het impregneermiddel is een agressieve stof. Ook is het dan handig om iemand om hulp te vragen zodat je zeker het hele oppervlak bedekt krijgt. Het is namelijk best een grote klus!

 

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair