Bedrijfsvideo’s en uitleganimaties

De laatste jaren is veel meer digitaal geworden. We betalen met onze telefoons, praten tegen Alexa en bestellen eten met een app. Ook veel meer bedrijven zijn online gegaan en komen online in contact met hun klanten. Hiervoor is een video ideaal, aangezien je met een video gemakkelijk en snel met mensen kan communiceren. Er zijn speciale bedrijven die dit soort video’s voor je in elkaar kunnen zetten. Zij zijn gespecialiseerd in het maken van animaties en maken deze in opdracht voor andere bedrijven.

Waarom zou je een animatie laten maken?

Waarom is het eigenlijk zo handig om een animatievideo te laten maken? Met een video kan je duidelijk informatie overbrengen en zo verduidelijk je je boodschap. Dit komt doordat animaties beelden zijn en mensen beelden beter kunnen onthouden dan woorden. Als bedrijf zou je ook een animatievideo kunnen laten maken om je eigen bedrijf of product te promoten. Niet alleen onthouden mensen je bedrijf of product dan beter, maar ook heel veel mensen kunnen zo’n video te zien krijgen. Hiermee vergroot je dus je klantenbestand. Er zijn veel verschillende soorten video’s en hieronder zullen we er twee.

Bedrijfsvideo op maat

Eén vorm van een animatievideo is een bedrijfsvideo. Dit zijn vaak korte video’s in 2D. Vaak laten bedrijven deze dus maken om zichzelf of een product te promoten. Als bedrijven een bedrijfsvideo laten maken, betalen ze al snel tussen de €2000 en €8000. Deze prijs hangt natuurlijk af van hoe lang de video is en welk bedrijf de animatie maakt. Ook kan het schelen of je een voice-over erbij doet of niet. Sommige bedrijven hebben een startprijs die onder de €2000 zit. Bijvoorbeeld Storytelling Studio. Hier kan je al een animatie laten maken vanaf €1050. Ook Outsight Media  heeft een lagere startprijs. Hier kan je al vanaf €1500 een animatie laten maken.

Veiligheid en uitleg

Steeds meer technische bedrijven willen graag een uitleganimatie laten maken. Dit kan om verschillende redenen zijn. Zo laten ze vaak veiligheids video's maken, zodat mensen veilig in hun gebouw rond kunnen lopen. Dit gebeurt voornamelijk als er grote machines in een gebouw staan die gevaarlijk kunnen zijn. Andere technische bedrijven willen graag een 3D animatie om een uitleg te geven over een bepaalde machine of uitvinding. Met een 3D animatie kan je namelijk hoeken laten zien die met een 2D animatie nooit zichtbaar geweest zouden zijn. 3D animaties zijn echter wel iets duurder en de startprijs ligt gemiddeld rond de €2500.

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair