Sparen of beleggen

Sparen of beleggen is voor veel mensen een dilemma in deze tijd. De rente die je ontvangt over je spaargeld is historisch laag. Bij sommige banken is het zelfs al zo dat je moet betalen om te kunnen sparen. Dit is een fenomeen waar veel mensen niet mee kunnen leven en andere opties zoeken om hun spaargeld weg te zetten. Sparen is al een gewoonte die ver teruggaat in de tijd. Vanaf 1817 werden de eerste spaarbanken in Nederland opgericht. Tien jaar later was dat aantal al gegroeid tot ruim 60. In de loop der jaren is dit aantal verder toegenomen en is sparen een volledig ingeburgerd begrip geworden. Er zijn verschillende doelen waarvoor je kan sparen. Dat kan zijn voor iets wat je op korte termijn al zou willen kopen maar dat kan ook iets zijn wat nog ver in de toekomst ligt. Voor al deze doelen zijn passende spaaropties te vinden. Tegenwoordig is beleggen ook weer populairder dan ooit.

Online Trading

Beleggen is populair. Mensen zoeken alternatieven door de extreem lage spaarrente en beleggen is dan een goed alternatief. Vanaf rond 1960 is fondsbeleggen op een gestructureerde manier ontstaan. Sindsdien heeft het beleggen een flinke groei doorgemaakt. Vandaag de dag is online trading voor velen de ideale manier om zelf te beleggen. meer over online trading kan je vinden op www.bankr.nl/trading. Iedereen kan beginnen met traden, zonder een hoge inleg of dure servicekosten. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een account openen bij één van de vele brokers. Het is dus heel eenvoudig om te starten en online zijn er diverse cursussen te vinden. Op deze manier kan je op een verantwoorde manier met je geld aan de slag. Het is wel belangrijk om te weten dat je bij trading met de aan en verkoop geld kan verdienen maar je kan het ook verliezen.

Beleggingsmogelijkheden

Er zijn vele soorten beleggingen. Voordat je gaat beleggen is het zinvol om jezelf af te vragen hoeveel risico je wilt en kan nemen. En wanneer je het belegde geld weer nodig hebt. Een aantal bekende beleggingsmogelijkheden zijn aandelen, obligaties en vastgoed. Je kunt ervoor kiezen om zelf je aandelen te kopen en te verkopen maar je kan ook gaan voor een beleggingsmix. Een beleggings(mix)fonds investeert in een samenstelling van onderliggende waardes, zoals aandelen en obligaties. De manager van het fonds verzorgt het beheer. Zelf houd je je niet bezig met het investeren in individuele aandelen. Deze optie wordt veel gekozen door mensen die niet iedere dag actief met het beleggen bezig willen zijn en het uit handen willen geven aan professionals.

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair