Een online psycholoog kan uitkomst bieden

Heb je wel eens last van donkere dagen in je hoofd? Dat kan zeer beperkend werken. Af en toe eens een "donkere dag" is helemaal niet erg. Maar wat nu als de donkere dagen zich aaneenrijgen? Als je geen lichtpuntjes meer kunt vinden, als je niet kunt slapen of juist niets anders meer kunt. Als je eten je niet meer smaakt of als je juist ieder moment aangrijpt om naar (ongezond) eten te grijpen? Je voelt je futloos, hebt maar weinig energie en hebt een gevoel van hulpeloosheid. Dan is het tijd om aan de bel te trekken. Het kan dan zijn dat je een dysthyme stoornis te pakken hebt. Een langdurige, chronische vorm van depressie. Daar kun je wel wat hulp bij gebruiken.

De stap naar de psycholoog is vaak (te) groot

Je wilt er immers zelf uitkomen. Je wilt niet toe moeten geven dat het niet (meer) gaat. Maar zonder psycholoog modder je maar wat aan. Je hebt écht hulp nodig om hier goed uit te komen. Een online psycholoog kan dan uitkomst bieden. Je hebt dan hulp op afstand, die toch erg dichtbij is. Door online gesprekken met behulp van de modernste technieken op het gebied van Facetime of andere programma's ben je niet alleen en kun je je online psycholoog toch in de ogen kijken.

Een online psycholoog is niet nieuw

Je bent dus geen "proefkonijn". Je hebt hier te maken met een echte psycholoog die je echt kan helpen, maar dan op afstand. Dat is niet alleen fijn in deze tijden van COVID-19 en de bijbehorende maatregelen, ook als je in een ander land woont of werkt kunnen je therapiesessies gewoon doorgaan. Wanneer schakel je een online psycholoog in? Dat kan natuurlijk bij veel aandoeningen die te maken hebben met je gevoel. Denk dan aan depressie, burn-out, liefdesverdriet, hulp bij rouwverwerking, et cetera. Maar ook als je heimwee hebt is een online psycholoog een aanrader.

Een psycholoog inschakelen voor heimwee?

Heimwee wordt ernstig onderschat en vaak toegeschreven aan (kleine) kinderen die uit logeren gaan. Maar wat nu als jij de baan van je dromen hebt aangenomen aan de andere kant van het land of zelfs aan de andere kant van de wereld? Je laat dan je familie, je vrienden en je sportclub achter. Dat kan zeker heimwee opleveren. Heimwee die je niet even verhelpt door de logeerpartij in te korten. Je kunt immers niet zomaar vertrekken. Een goede online psycholoog kan je helpen om te gaan met deze situatie.

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair