Nieuw in de wereld van crypto? Zo kies je de beste exchange

De cryptomarkt is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Waar cryptomunten in het verleden vooral gevolgd werden op internetforums en websites, zijn termen als ‘Bitcoin’ en ‘crypto’ nu bekend bij vrijwel iedereen. Cryptomunten krijgen wereldwijd veel aandacht en worden enorm serieus genomen. Regelmatig zie je nieuws over de markt voorbijkomen in het nieuws of op televisie.

Om deze reden denken veel mensen dat het te laat is om in te stappen. Dit is niet helemaal waar. In veel opzichten is de markt stabieler geworden dan voorheen. De enorme stijgingen van het verleden zullen niet zo snel meer voorkomen, maar er liggen nog altijd genoeg kansen voor investeringen. Er komen ook nog altijd veel nieuwe munten bij. In Nederland zijn er zo’n 1.6 miljoen mensen die investeren in crypto. Een groot deel hiervan, namelijk zo’n 600.000, begonnen hier vorig jaar pas mee. Naar verwachting zullen er dit jaar ook weer veel nieuwe investeerders bij komen, mede in het licht van The Great Reset, de geplande financiële reset van het World Economic Forum die wereldwijd uitgerold moet worden. Crypto is daarbij wellicht het passende alternatief voor het huidige geldsysteem.

Kies de beste exchange

Ben jij ook van plan om te investeren in een cryptomunt? Dan moet je eerst een goed platform vinden. De meeste mensen kopen cryptomunten via een broker of ‘exchange’. Meestal komen deze in de vorm van een website of applicatie. Hierop kun je een account aanmaken met een wallet. Hier kun je vervolgens geld op storten, waarmee je crypto kunt kopen. In de exchange kun je zien hoeveel je munten waard zijn, zodat je deze eventueel weer kunt verkopen op een goed moment. Om het verleden waren het vooral buitenlandse platforms die bekend waren hier in Nederland. Hier is langzaam verandering in gekomen, want je hebt nu ook veel nieuwe, Nederlandse exchanges waar je uit kunt kiezen.

Welke exchange het beste werkt, is natuurlijk erg persoonlijk. Iedere exchange heeft zijn eigen design en lay-out, met aangepaste menu’s en instellingen. Of je dit wel of niet fijn vindt werken, ligt vooral aan jezelf. Je hebt exchanges die ontworpen zijn voor beginners, met vooral basisinformatie, tips en functies die je kunnen helpen bij het maken van keuzes. Daarnaast heb je exchanges die ingewikkelder zijn en zich focussen op ervaren investeerders. Sommige platforms richten zich op beide, door veel van de opties en indelingen optioneel te maken, of je zelf de optie te geven om deze aan te passen.

Nederlandse exchanges

Sommige bekende Bitcoin exchanges zoals Binance, zijn niet gereguleerd in Nederland. Om deze reden kan het beter zijn om te kiezen voor een andere optie. Zo heb je verschillende goede exchanges hier in Nederland, zoals Litebit Rotterdam. Ook BTC Direct en Bitcoin Meester komen uit Nederland. Het voordeel van Nederlandse exchanges, is dat je bijna altijd kunt betalen met iDeal, wat erg veilig is. Weet je niet zeker welke exchange je wilt gebruiken? Dan kun je altijd even online de LiteBit ervaringen opzoeken, of de reviews van BTC Direct of andere exchanges. Zo kun je lezen wat andere gebruikers van deze platforms vinden. Je kunt ook een account aanmaken op meerdere platforms, om zo te kijken welke je prettig vindt werken.

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair