De ultieme inrichting van een nieuw kantoor

Het is je vast niet ontgaan dat de werkplek een grote invloed heeft op je werkprestaties en motivatie. In de afgelopen twee jaar is thuiswerken steeds belangrijker geworden, maar nu de meeste maatregelen rondom de pandemie zijn vervallen zoeken veel werknemers het kantoor weer op. Er is veel gebeurd in de afgelopen twee jaar, zowel op het gebied van privé als werk. Wellicht heb je het oude kantoor gedag moeten zeggen en verhuist het bedrijf naar een nieuw pand. De bedrijfsontruiming kun je laten uitvoeren door een professional. Ook erg handig trouwens wanneer je zelf gaat verhuizen, zoek bijvoorbeeld eens op “woningontruiming den haag” voor een vakkundige in de buurt. Hoewel volledig op kantoor werken voor de meeste mensen weer even wennen is, is het erg belangrijk om ook het nieuwe kantoor optimaal in te richten. Mede hierdoor houd je werknemers gemotiveerd en komen zij weer met plezier op kantoor werken.

Licht en indeling

Het is erg belangrijk om genoeg licht te hebben op kantoor. Het liefst natuurlijk daglicht, maar mocht dit niet overal mogelijk zijn dan moet dit gecompenseerd worden door verlichting. Daarbij brengt TL verlichting totaal geen sfeer, maar werkverlichting en sfeerverlichting juist wel. Ook moet de ruimte open zijn en niet klein ogen. Om dit te realiseren kun je gebruik maken van glas, hierdoor lijkt de ruimte optisch groter. Je creëert hiermee een open sfeer, waarbij toch vergaderruimtes kunnen worden afgesloten van de werkplekken. Naast dat medewerkers vaak een vaste werkplek hebben, mag het niet ontbreken aan voldoende flexplekken. Het is belangrijk dat werknemers met anderen samen kunnen werken én in stilte individueel werk kunnen uitvoeren.

Een gezonde werkplek

Een gezonde werkplek heeft betrekking op mentale en lichamelijke gezondheid. Zorg voor een sfeer waarbij mensen zich prettig en comfortabel voelen. Niet alleen een goede bureaustoel is hierbij belangrijk, maar voeg ook eens wat kleur en licht toe aan de werkplek. Je zult merken dat je werknemers zich hierdoor prettiger voelen op hun werk. Vergeet niet om de werkplekken goed schoon te houden. Laat het hele kantoor zo nu en dan grondig reinigen. Het aannemen van een vast schoonmaakteam wekt daarnaast vertrouwen op bij de medewerkers.

Beweging en klimaat

Mensen kunnen gemiddeld maar zeven minuten achtereen geconcentreerd werken. Niet veel als je je beseft dat een werkdag zo’n acht uur duurt. Het is dus niet zo vreemd dat je op een gegeven moment uit je concentratie bent. Zorg daarom dat er genoeg mogelijkheid is om even iets anders te doen. Van een frisse neus halen tot een potje tafeltennis. De temperatuur op kantoor heeft daarnaast ook grote invloed op de productiviteit, de beste temperatuur is 22 graden Celsius.

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair