De groei van een onderneming in verschillende fases

Ondernemen: het is niet voor iedereen weggelegd, je moet namelijk erg veel zelf regelen. Denk daarbij aan in het inschrijven bij de kamer van koophandel, je eigen administratie regelen en je bent als de winst tegenvalt op jezelf toegewezen. Het is daarom voor die reden ook niet voor iedereen weggelegd, het klinkt ook veel veiliger en zekerder om bij een bedrijf in loondienst te werken. Je bent zeker van een inkomen, hebt vakantiedagen en je bent zeker van een pensioenopbouw. Voor de rest is weekend ook echt weekend om van te genieten, wat dagen zijn dat je als ondernemer vaak nog steeds aan de slag bent. Voor de echte doorzetters onder ons laten we in deze blog zien hoe een onderneming zich normaliter kan uitbreiden tot een groot internationaal bedrijf. 

De verschillende fases van een succesvolle onderneming

Het ondernemen begint altijd bij de kamer van koophandel, hier schrijft de ondernemer zich in en dan begint het ook echt: de officiële registratie van het bedrijf. Hierna volgt al snel het regelen van financiën en andere zaken, zoals het regelen van een zakelijke rekening en het begin van de boekhouding. Kleine ondernemers regelen dit vaak zelf, waar de doorgewinterde ondernemers al vaak een boekhoudkantoor hebben om dit soort zaken te regelen.

Daarna wordt er dan wel gewerkt aan contacten creëren met vaak de bijkomstigheid van een website. Doel in deze fase is om zoveel mogelijk verschillende klanten te vergaren, wat een van de moeilijkste fases in een onderneming. Daarnaast zijn er altijd moeilijkheden om het vraag en aanbod goed op elkaar af te stemmen, je wilt een zo ruim mogelijk aanbod hebben met een zo klein mogelijke voorraad, maar je wilt natuurlijk niet zonder producten komen te zitten. Regel je dit goed? Dan kom je vaak terecht in een fase dat het goed gaat, en je verder kunt groeien.

Internationaal ondernemen?

De groeifase van een onderneming laat zich zien door het inhuren van personeel, een bedrijfspand huren en daarna alles opschalen. Als de onderneming een groot succesverhaal in Nederland is, wacht daarna de stap om naar het buitenland te gaan. Dit is een zeer ingewikkelde fase en vergt veel tijd en onderzoek voor analyse van de buitenlandse markt. Wij raden aan om gebruik te maken van een SIB coachingsvoucher. Je kan van deze voucher gebruik maken als je een ondernemer in Nederland bent en ambitie hebt om uit te groeien naar het buitenland. De SIB coachingsvoucher heeft altijd een waarde van €2500 en kan gebruikt worden met een willekeurige SIB coach naar keuze .

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair