Alles wat je wilt weten over Magento 2!

Magento is al enige tijd een van de meest populaire e-commerce platformen van Nederland. Veel webshop-eigenaren hebben zich hierop aangesloten en zonder spijt. Dit e-commerce platform is namelijk marktleider op gebied van Open Source. Dat wil zeggen dat het mogelijk is om een flexibele webshop op te bouwen doordat de broncodes voor iedereen openbaar zijn. Je kan dus als webshop-eigenaar eigen functionaliteiten ontwikkelen en dat maakt dat er bijna een oneindig aanbod bestaat aan extensies en plug-ins die het mogelijk maken de webshop naar eigen wensen en behoeften in te richten. En lukt het niet zelf om iets te ontwikkelen? Dat zijn er een tal van partijen die dit graag voor je doen. Inmiddels is er bekend gemaakt van Magento 1 tot zijn einde gaat komen en Magento 2 het gaat overnemen. Meer weten over Magento 2? Lees dan vooral snel verder.

Ieder einde is een nieuw begin

Waar je ergens een deur sluit gaat er gelukkig ergens anders ook weer een deur open. Door constante ontwikkeling en innovatie is er een betere versie van Magento ontwikkeld, Magento 2. Dit nieuwe ontwerp is eigenlijk helemaal vanaf scratch weer opgebouwd waarbij natuurlijk wel de basis van het eerste platform is gebruikt. Toch maakt deze nieuwe opbouw er wel voor dat er een paar belangrijke verschillen zijn ontstaan tussen Magento 1 en Magento 2. Zo is de interface van de backend bijvoorbeeld veel makkelijker te gebruiken. Het zorgt eigenlijk voor een compleet nieuwe User Experience. Ook de performance is op alle punten toegenomen doordat de full page cache en de code en database een stuk lichter zijn. Ook is er gewerkt aan de veiligheid en de schaalbaarheid van het platform. Dit maakt het platform voor Magento B2B gebruikers nog fijner om mee te werken.

Nog niet overtuigd?

Maak je op dit moment nog niet gebruik van dit platform en ben je nog niet overtuigd of dit voor jouw webshop een waardevolle toevoeging is? Met het gebruik van Magento zal je de klantbeleving aanzienlijk worden geoptimaliseerd. Klanten zullen ten alle tijden in een webshop terecht komen die naar behoren werkt en waar personalisatie is doorgevoerd. Ook werkt de webshop razendsnel en klanten kunnen hun bestelling continue volgen. Ook kan er worden gekozen voor een groot aantal betaalmogelijkheden en is er zelf een progressive web app. Met Magento kan je zelfs verschillende shops overkoepelen in één grote webshop. En zeker voor de millennials die we nu steeds vaker als klanten krijgen is bovenstaande al veel meer dan alleen een pré. Deze klanten zijn opgegroeid in het digitale tijdperk en verwachten dat jij met je webshop ook helemaal op aansluit.

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair