Het vergelijken van zakelijke rekeningen

Als je ZZP’er bent en je wil je boekhouding graag zelf doen, dan kan het een goed idee zijn om een zakelijke rekening in gebruik te nemen. Een zakelijke rekening geeft je direct een helder overzicht van je bedrijf, zonder al je privé transacties er onhandig doorheen te zien. Daarbij ziet het er professioneel uit om betaalverzoeken en facturen namens je zakelijke account te versturen. En het maakt je boekhouding een stuk minder werk, omdat alles al op een rijtje staat. Voordelen zijn er dus genoeg. Maar het is aan jou om een geschikte aanbieder van zakelijke rekeningen te vinden die past bij wat jij nodig hebt. Daarbij moet je op een aantal dingen letten. 

Kosten

Een zakelijke rekening openen is niet gratis. Er zitten altijd kosten aan verbonden die je niet maakt als je al je zakelijke uitgaven met een privé account doet. Maar als je over een zakelijke rekening nadenkt, heb je ongetwijfeld al genoeg inkomsten om dat prima te kunnen betalen. Een zakelijke rekening heeft ten eerste vaste kosten. Die kunnen per maand of per jaar berekend worden. Deze vaste kosten betaal je voor het überhaupt hebben van de rekening, ook als je er niets mee doet. Maar de vaste kosten zijn niet het enige dat je betaalt. Je gaat ook nog variabele kosten maken. Dat zijn kosten die afhankelijk zijn van je transacties. Per transactie moet je een bepaald bedrag betalen aan de bank, meestal zo’n €0,10. En bij sommige banken zit er ook een limiet aan het aantal transacties per jaar. Als je ZZP’er bent en je doet maar weinig transacties in een jaar, dan zijn er een aantal banken waarbij je daarvoor geen transactiekosten hoeft te betalen, alleen de vaste kosten. 

Gebruik

Kosten zijn natuurlijk niet alles. Je wil naast een gunstig prijskaartje ook een gebruiksvriendelijke, overzichtelijke rekening. En misschien zijn er nog specifieke details die je belangrijk vindt, zoals het gebruik van bepaalde betaalpassen en koerswisselingen. Op internet kan je kijken naar zakelijke rekeningen die vergeleken worden. Zo heb je wat beter op een rijtje wat de verschillende mogelijkheden zijn, met hun eigen voor- en nadelen. De beste zakelijke rekening is subjectief, maar het is fijn dat er in ieder geval al een paar populaire voor je zijn uitgezocht. Uiteindelijk is het natuurlijk aan jezelf om de juiste keuze te maken. Vergelijk daarom alle opties goed met elkaar, en kijk dan wat er voor jou als beste uitspringt. 

Hopelijk heb je iets aan bovenstaande tips en kun je ze voor jezelf toepassen! Zo kom je goed voorbereid voor de dag en weet je wat je opties zijn op het moment dat je zelf op zoek gaat naar de beste zakelijke rekening. 

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair

Tip voor het vergelijken van motorverzekeringen

Of je nu een ervaren motorrijder bent of net begint met je avontuur op twee wielen, het hebben van de juiste motorverzekering is van...

De ultieme gids: Kies de beste koffers en ebike helmen voor jouw reis

Als je een fervent reiziger bent, weet je hoe belangrijk het is om de juiste uitrusting te hebben. Goed reizen betekent niet alleen weten...

Ontdek de magie van hulc: jouw ultieme linkbuilding platform

Heb je ooit gehoord van Hulc? Zo niet, dan is het tijd om te ontdekken wat de magie van dit unieke platform is. Hulc...