Koop leliebollen om je tuin op te vrolijken

Ben jij op zoek naar leuke bloemen die jouw tuin er vrolijker uit laten zien? Als je het geluk hebt dat je een tuin hebt, is er een grote kans dat je hier ook ruimte in hebt om groen neer te zetten. Sommige mensen hebben veel ruimte om groen neer te zetten, terwijl anderen hier minder ruimte voor hebben. Gelukkig maakt dit voor leliebollen helemaal niets uit. Leliebollen nemen namelijk niet zo veel ruimte in, en daarom zijn ze geschikt voor elke tuin. Lelies kunnen jouw tuin enorm opvrolijken en zijn leuk te combineren met andere bloemen en planten. Daarom is het zeker een aanrader om leliebollen in jouw tuin te planten.

Verschillende maten en kleuren leliebollen

Leliebollen zijn in verschillende kleuren en maten te verkrijgen. Zo kan jij de perfecte kleuren kiezen die in jouw tuin passen. Hou jij van rood of roze? Of heb je toch liever witte of gele lelies? De keuze is aan jou! Je kan er ook voor kiezen om meerdere kleuren of soorten leliebollen aan te schaffen, zodat jouw tuin een palet van kleuren wordt! Lelies worden vaak gezien als romantische bloemen. Ook passen lelies in veel verschillende soorten tuinen, bijvoorbeeld in wilde boerentuinen, maar ook in formelere tuinen. Lelies zijn daarnaast heel erg geschikt om te laten verwilderen. Het leuke aan lelies is dat ze tot bloei komen tussen juli en september. Tijdens de zomer kan jij dus extra genieten van de mooie bloemen in je tuin. En, als de lelies eenmaal geplant zijn, heb je er weinig omkijken meer naar.

Koop de bijzondere Agapanthus planten voor in jouw tuin

Heb jij al wel eens van de Agapanthus plant gehoord? Dit is een plant die afkomstig is uit Afrika. Dit maakt dat de plant er enorm bijzonder uitziet. De plant wordt ook wel eens de Afrikaanse lelie genoemd. Net als de ‘echte’ lelie staat de Agapanthus bekend als een plant die romantiek uitstraalt. De bolvormige bloemen zijn al mooi, maar de groene langwerpige bladen maken het bijzondere uiterlijk van de bloem helemaal af. Je kan deze bladeren zelfs over je pad heen laten vallen.

Agapanthus: een favoriet van bijen en vlinders

Agapanthus planten zijn erg geliefd bij bijen en vlinders. Deze met uitsterven bedreigde dieren komen vaak af op de Agapanthus en dit is dus een extra reden om deze plant in jouw tuin te zetten. Zo kan je bijdragen aan het behoud van de vlinders en bijen. Wat wel belangrijk is om te onthouden, is dat de plant Afrikaans is. Dit betekent dat de Agapanthus het beste bloeit in de zon. Je kan de plant dus het beste in de zon neerzetten. Tijdens de winter kunnen de planten dan ook niet overleven, en daarom dien je ze te beschermen met plastic en stro.

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair