Kleren maken de man

Vijf maanden terug ben ik begonnen bij een architectenbureau. Ik volg nu al zo’n drie jaar de opleiding Bouwkunde aan de Technische Universiteit Delft en heb daardoor een grote voorliefde ontwikkeld voor de bouwwereld. Helaas zijn de universiteit en het echte leven sterk van elkaar verwijderd. Er zijn wel pogingen op mijn faculteit om de twee dichter bij elkaar te brengen. Zo is er de BAU dag, die tot wel dertig verschillende bedrijven uitnodigt om langs te kopen op de universiteit. Hierdoor kunnen studenten in gesprek met mensen uit het bedrijfsleven en leren ze over hoe hun toekomst er mogelijk uit zal komen te zien.

De sollicitatie

Zelf was ik een jaartje terug ook op zo’n dag aanwezig. Destijds sprak ik met mensen van het architectenbureau Cepezed. Het bureau bevindt zich aan de Oude Delft 81 in Delft. Ik was er toen al een paar keer langsgelopen omdat het zich tegenover de Jumbo bevindt. Toen at ik vrijwel elke pauze vier croissants van de Jumbo omdat ze een deal hadden: vier voor een euro. Dat is een geweldige deal, maar ik vond m zo goed dat ik elke dag naar de Jumbo liep met Kees, een van mijn beste vrienden. Het gebouw van Cepezed bestaat uit een gerenoveerd pand wat vroeger een warenhuis moet zijn geweest. Omdat het bureau architectuur bedenkt en produceert moest het er moderner uit gaan zien. Er is toen besloten om de gevel er half uit te slopen en te vervangen door een glazen pui met een wit stalen frame. Deze moderne look heeft mij vaak inspiratie geboden tijdens projecten in mij bachelor. Dankzij deze inspiratie wilde ik graag aan de slag bij Cepezed. Dus besloot ik na een kort gesprek met Ronald, een van de partners van het bureau, om een sollicitatiebrief te sturen.

Vijf maanden later

Spoel vijf maanden verder en ik kan met volle overtuiging zeggen dat het een van de beste stages was die ik heb gehad. Niet alleen heb ik heel veel geleerd over architectuur, maar daarnaast heb ik ook veel kunnen leren over de kleine dingetjes die een architect een architect maken. Dan zul je waarschijnlijk denken dat ik het heb over een bepaalde manier van ondertekenen of praten. Die dingen zijn natuurlijk ook waar, maar ik heb het voornamelijk over de kledingstijl van de werknemers. Ronald droeg bijvoorbeeld altijd een donkere minimalistische outfit met Hugo Boss schoenen. Zo’n outfit inspireerde me om mij ook zo te gaan kleden. Dus ging ik na de eerste maand stage gelijk langs bij Van Arendonk om mijn eigen minimalistische schoenen aan te schaffen. Daarnaast kocht ik een donkere coltrui en zwarte cashmere broek. Het was even een investering, maar ik moet zeggen dat het wel helpt om je zo te kleden. Je voelt je veel meer onderdeel van het team.

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair