Een stedentrip Athene als examencadeau

Misschien doet je zoon of dochter dit jaar wel eindexamen. Of, nu ja, zou je zoon of dochter dit jaar eindexamen doen. Want net zoals veel dingen, zijn ook de examens geschrapt. Dat wil echter niet zeggen dat je zoon of dochter het hele jaar moet overdoen. Nee, sterker nog, het kan zijn dat hij of zij nu al weet dat het diploma in the pocket is. Nu kan het zomaar zijn dat je je kind hebt beloofd een stedentrip Athene te maken wanneer hij of zij geslaagd zou zijn. Nou, dat kan je voorlopig nog wel even vergeten. Reizen zit er voorlopig even niet in. Maar dat wil niet zeggen dat je je op deze reis kunt verheugen?

Een stedentrip Athene is een bijzondere reis

Alleen al omdat je naar het oude Athene gaat. De oorsprong van het oude Griekenland. De cultuur ligt daar gewoon op straat. Maar er is meer dan alleen museumbezoek. Je kunt er heerlijk eten en drinken en op iedere straathoek is weer wat anders te zien. Athene is echt een aanrader. Ook is het weer daar in Griekenland natuurlijk, over het algemeen, heerlijk. Combineer een stedentrip Athene met een paar dagen eilandhoppen of met een weekje chillen op een strand. Er is genoeg te beleven!

Wat doe je tot je op reis kunt

De kans is groot dat je tiener niet vooruit te branden is op het moment. Hij of zij hoeft niet meer naar school en een bijbaantje zit er, alweer door de corona, even niet in. Je kunt je zoon of dochter dan eens voorstellen om een basiscursus Grieks te gaan doen. Dat is pas een leuke voorbereiding op de reis. Als je kind tenminste een beetje een "talen-tic" heeft. Grieks is een oeroude taal die een totaal andere schrijfwijze kent dan wij gewend zijn. Dat kan een leuke hobby worden die, eenmaal op stedentrip, ook nog eens nuttig blijkt te zijn!

Lekker koken en tafelen in eigen huis

Is je zoon of dochter niet zo van de talen? Dan is het misschien leuk om hem of haar, in voorbereiding op die stedentrip, eens in de week te laten koken. Zelf een recept uit te laten zoeken dat gebaseerd is op de Griekse keuken. Er zijn wat dat betreft mogelijkheden genoeg. Zo ontwikkelt je kind alvast een bepaalde smaak en went hij of zij aan het gebruik van olijven en olijfolie. Je zult zien, op een gegeven moment heeft het hele gezin de smaak te pakken. En dan… gaan jullie écht die stedentrip Athene maken!

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair