Jouw bedrijf verder laten groeien doe je zo

Heb je een eigen bedrijf, ben je van plan een eigen bedrijf te gaan starten of ben je verantwoordelijk voor bepaalde dingen binnen het bedrijf waar je werkt? Dan is het goed om te kijken hoe je als bedrijf (uiteindelijk) verder kan groeien en aan welke punten het kan liggen als je uiteindelijk niet meer verder kan groeien.

Laat je niet tegenhouden door wetten

Wanneer je als bedrijf te maken hebt met strenge regels en wetten dan kan het soms zijn dat je niet meer verder kan. Veel bedrijven weten niet dat je als bedrijf ervoor kan zorgen dat wetten en regels veranderd/bijgesteld kunnen worden. Wanneer een wet in de weg zit kan je bijvoorbeeld een lobbyistenbureau inschakelen. Lobbyisten gaan vaak eerst kijken wat wel en niet mogelijk is. Wanneer er iets is wat onmogelijk is voor een bedrijf dan kan de lobbyist gaan praten bij de mensen uit den Haag. Dit zijn vaak niet persé de ministers maar vaak juist ambtenaren die de wetten schrijven. Je kan ervoor kiezen om een bureau in te schakelen, maar je kan er ook voor kiezen om een lobbyist in dienst te nemen.

Goede beveiliging betekent groeien

Veel bedrijven en organisaties zijn niet zoveel bezig met de beveiliging van het bedrijf. Terwijl juist de laatste tijd dit een big issue is. Er worden veel ddos aanvallen uitgevoerd door hackers, en jij wil als bedrijf daar niet tussen staan. Daarom is het belangrijk dat je goed beveiligd bent als bedrijf, zeker wanneer je persoonsgegevens bewaard, verwerkt en/of gebruikt.  Je kan als bedrijf penetration testing uit laten voeren. Dit is een methode waarbij hackers proberen in te breken in jouw systeem alleen zonder kwade bedoelingen. Hierdoor wordt inzichtelijk op welk vlak de zwakke plekken zitten van je bedrijf en wat er geoptimaliseerd moet worden. Je kan dit bij verschillende bedrijven laten uitvoeren. Door een volledig beeld te krijgen is het soms goed om bij meerdere partijen een test te laten uitvoeren. Hierdoor heb je een compleet overzicht en inzicht waar jouw bedrijf nog in kan verbeteren t.o.v. beveiliging.

Uitbesteden is key

Bepaalde dingen wil je niet zelf doen. Ze kosten bakken met tijd en soms geld, en je komt soms geen steek verder. Dan is het slim om bepaalde dingen uit te besteden. Denk bijvoorbeeld aan programmeren, administratie en boekhouding. Dit zijn dingen die je niet zo 123 leert, en daarom erg belangrijk zijn.

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair