Elektrisch fietsen

Fietsen is een geliefde sport in heel Nederland. Er zijn zelfs meer fietsen in Nederland dan inwoners. Bijna elk Nederlands gezin heeft wel een fiets in de voortuin, schuur of garage staan. Bijna alle middelbare scholieren gaan op de fiets naar school. Voor de één is dit dichterbij dan voor de andere. Hetzelfde kan gelden voor bijvoorbeeld hun ouders die op de fiets naar hun werk willen. Hier zitten een aantal voordelen aan, maar één van de nadelen is dat het best uitputtend kan zijn. Dit ligt natuurlijk aan de aftand. Voor dit kleine nadeel is een ideale uitkomst bedacht, namelijk een elektrischte fiets.

Gebruik

Een elektrische fiets is heel handig in gebruik. Er zijn variaties waar je de accu uit de fiets kan halen en oplaadt. Bij andere modellen zit de accu verwerkt in het frame. Een elektrische fiets heeft vaak een aantal standen. Op de hoogste stand is de weerstand van het trappen veel minder, en wordt je als het ware voortgetrokken. Op een lagere stand is de ondersteuning prettig en maakt deze het fietsen een stuk minder zwaar.

Voordelen

Het gebruik van een elektrische fiets heeft niet alleen voordelen voor diegene die de fiets gebruikt, maar ook het milieu. Alle mensen die op hun elektrische fiets naar werk gaan zitten niet in hun auto. Uiteraard kan er gebruik worden gemaakt van een elektrische auto, maar niet iedereen heeft deze luxe. Het wordt in het Nederlandse beeld steeds gewoner voor bijvoorbeeld kantoormedewerkers om op een elektrische fiets naar werk te gaan. Er zijn uiteraard elektrische fiets heren– en damesmodellen. Voor de gebruiker van de fiets is gezondheid ook een groot voordeel. Op kantoor zitten duurt al lang genoeg, dus het is fijn om het zitten in de auto, vaak in de file, over te slaan.

Veiligheid

Er zit wel een aantal belangrijke kanttekeningen bij het hebben van een elektrische fiets. Vaak gaan deze veel harder dan de gemiddelde fiets. De kans op ongelukken is hierdoor wat groter en soms ook de ernst van het ongeluk omdat de snelheid hoger ligt. Hiernaast is een elektrische fiets een stuk prijziger dan een normale fiets. 3000 euro is geen gek bedrag. Zorg er hierom voor dat de fiets ten alle tijden op een veilige plek staat gestald. Dit kan betekenen in een garage, schuur of veilig aan een stevig kettingslot. Op deze manier is het risico van diefstal een stuk kleiner dan bij het gebruik van maar één slot.

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair