Dealerleasing en BKR

Het hebben van een bedrijfsauto is vaak een noodzakelijk goed. Het openbaar vervoer komt soms niet precies waar je zijn wil. Ook kan je niet veel spullen meenemen in het openbaar vervoer. Een tas met een laptop is eigenlijk al het maximum. Een eigen bedrijfsauto biedt hier de oplossing voor. Nu is de vraag, hoe kom je aan de bedrijfsauto. Het kan lastig zijn om, vooral als starter of ZZP’er, aan een bedrijfsauto te komen. In dit artikel gaan we kort in op een aantal valkuiken en hoe deze op te lossen zijn bij sommige dealermaatschappijen.

Negatieve BKR

Het kan voorkomen, zeker als starter of ZZP’er, dat u ergens in uw loopbaan een lease lening heeft afgesloten en deze niet heeft kunnen terugbetalen. Bij het aangaan van de lening bent u geregisterd bij het BKR, het Bureau Krediet Registratie. Door de problemen met het terugbetalen van de lening is het mogelijk dat u nu bekend staat in het systeem met een negatieve BKR. Deze negatieve BKR kan betekenen dat het bijna onmogelijk is om een nieuwe lening af te sluiten. Bij een nieuwe lease word door de leasemaatschappij vaak gekeken bij externe kredietbeoordelaars. Een ‘nee’ is vaak het gevolg van de negatieve BKR.

Oplossing

Er zijn bedrijven die anders omgaan met een auto leasen bkr. Deze bedrijven hebben eigen specialisten in dienst die uw financiële situatie beoordelen. Dit betekent dat jouw financiële situatie op een veel persoonlijke manier in kaart wordt gebracht. Een externe partij moet een zo eerlijk en rechtvaardig antwoord geven. Dit moet gebaseerd zijn op feiten. Er kan dus niet worden gekeken naar u als persoon. Het gebruik van specialisten door de leasemaatschappij zelf kan als gevolg hebben dat uw negatieve BKR registratie het niet onmogelijk maakt om een auto te leasen.

Shortlease

De lease die mogelijk wordt gaat in de vorm van shortlease. Shortlease brengt weinig risico met zich mee, wat bijvoorbeeld het afsluiten van een overeenkomst makkelijker maakt. Na de eerste maand lease is de shortlease al opzegbaar. Dit betekent dat je heel flexibel blijft in je lease.  Mocht je situatie veranderen, dan zeg je je lease op. Shortlease heeft als voordeel dat je financiële achtergrond minder zwaar wordt meegenomen in de overweging of er sprake is van leasemogelijkheid. Kortom, shortlease zorgt voor mobiliteit op korte termijn en gaat langdurige vaste contracten uit de weg. Ondernemers met een negatieve BKR registratie zitten dikwijls niet in de beste situatie financieel, hierom biedt shortlease de uitkomt.

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair

De leukste kerstpakketten voor personeel en klanten

Veel bedrijven investeren in een kerstpakket of relatiegeschenk tijdens de feestdagen. Zo willen zij hun waardering uitspreken richting hun werknemers of klanten. Maar geschenken...

Ideeën voor doe-het-zelf in huis!

Vind je het leuk om zelf nieuwe ideeën te bedenken voor de inrichting in het huis en doe je het liefst ook nog alles...

Metaal bewerken met diverse methoden

Steeds vaker hebben kleinere bedrijven onderdelen nodig voor de productie van hun eigen producten. Ook kan het gebeuren dat er bepaalde onderdelen zijn om...