Je bedrijf groeien in 2020

Er komt veel kijken bij het runnen van een bedrijf en er zijn ook veel ambities en doelen die de meeste bedrijfseigenaren hebben. Maar uiteindelijk is natuurlijk het voornaamste doel van elk bedrijf het creëren van meer winst. Voor veel bedrijven betekent dit dat het belangrijk is om je bedrijf groter te groeien. Maar hoe doe je dit precies en zijn er ook nadelen aan het groeien van je bedrijf? In dit artikel bespreken we hoe je effectief je bedrijf kunt groeien voor meer winst en ook welke valkuilen je moet voorkomen wanneer je je bedrijf groeit.

Wanneer groeien

Wanneer je als klein bedrijfje begint is het eigenlijk wel heel fijn dat je overal controle over hebt. Zeker wanneer je heel veel passie hebt voor je product of service kan het moeilijk zijn om dit uit handen te geven. Daarnaast heb je ook minder kosten. Zeker als je nog bezig bent met het vinden van je eerste klanten is dit natuurlijk heel erg fijn. Op deze manier voorkom je schulden. Maar voor elk klein bedrijfje komt er een tijd om te groeien. De vraag is natuurlijk wanneer. Heel simpel gezegd kun je het beste je bedrijf groter groeien wanneer de vraag naar je product of service groter is dan je kunt leveren. Op dat moment zul je maatregelen moeten nemen zodat je kunt voldoen aan de vraag naar je product of service.

Nieuwe mensen aannemen

De meest logische manier om de productiviteit van je bedrijf te verhogen is door nieuwe mensen aan te nemen. Ook zullen er taken zijn die je liever niet zelf uitvoert zoals klantenwerving en de administratie als je volledig wilt focussen op je service of product. Hiervoor kun je nieuwe mensen aannemen en op deze manier de productiviteit van het bedrijf groeien. Maar als je al een aantal mensen hebt aangenomen kan het aantrekkelijk zijn om steeds meer nieuwe mensen aan te nemen.

Bedrijfsmoraal

Het is niet altijd verstandig om nieuwe mensen aan te nemen. Het doel is natuurlijk het verhogen van de winst. Wanneer je nieuwe mensen aanneemt zullen de kosten ook hoger worden. Zelfs als de omzet hoger wordt zul je mogelijk nog steeds minder winst maken. Een goede manier om de productiviteit te verhogen is door het teamwerk en de bedrijfsmoraal onder jezelf en de werknemers te verbeteren. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een bedrijfsuitje. Leuke bedrijfsuitjes kunnen iedereen binnen het bedrijf dichter bij elkaar brengen.

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair