Groei binnen je bedrijf door te besparen op energie

Als ondernemer kun je verschillende stappen zetten om geld te besparen binnen je bedrijf. Het maakt niet uit of je een starter bent of wanneer je al wat jaren een eigen bedrijf hebt: iedere ondernemer vindt het fijn om geld te kunnen besparen, dat je uiteindelijk weer kunt investeren in de zaak. Je houdt per maand al aardig wat geld over wanneer je besluit te besparen op energie. Wist je dat een groot deel van de bedrijven in Nederland sowieso verplicht zijn om te besparen op energie mkb of grootzakelijke energie? Dit is het geval wanneer je meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter gas per jaar verbruikt. In de Wet Milieubeheer lees je hier alles over. Hieronder vertellen we je meer over hoe je kunt besparen op je zakelijke energie.

Overstappen op groene zakelijke energie

Misschien is het overstappen op groene energie niet de eerste stap waar je aan denkt wanneer je denkt aan energiebesparing. Toch is dit een hele goede en uiteindelijk voordelige zet. Waarom dat zo is? Heel simpel: er is steeds meer vraag in Nederland naar groene zakelijke energie. Daardoor komen er meer energieleveranciers op de markt die dergelijke duurzame energie leveren. Door het grotere aanbod gaat de prijs omlaag, waardoor jij uiteindelijk minder hoeft te betalen voor groene zakelijke stroom. Daarnaast profiteren bedrijven in Nederland van diverse vergoedingen en subsidies wanneer zij besluiten om dit soort energiebesparende maatregelen te nemen. Groene stroom is namelijk veel beter voor de wereld en daarom steunt de Nederlandse overheid bedrijven die deze vorm stroom afnemen.

Blijf zakelijke energie vergelijken

Of je nu als mkb’er energie afneemt of wanneer je profiteert van grootzakelijke energie; iedere energieverbruiker moet energie blijven vergelijken, wil hij of zij genieten van de goedkoopste deal. Dat betekent dat je ieder jaar, of in ieder geval bij het einde van ieder contract, moet checken waar je goedkopere energie kunt krijgen. Wat je in ieder geval niet moet doen, is helemaal niets. In dat geval wordt je zakelijke energiecontract namelijk stilzwijgend verlengd, vaak tegen veel hogere tarieven. Daarom raden we je aan om tijdig aan de slag te gaan met zakelijke energie vergelijken. Dit doe je tegenwoordig al heel gemakkelijk met behulp van een zakelijke energievergelijker. Op Energie-Zakelijk.nl vind je deze tool waarmee je binnen no time weet welke aanbieding het beste bij jouw bedrijf past.

Maak een energieplan

Wat tot slot ook goed kan werken om energie en zo ook geld te besparen binnen je bedrijf is door een zakelijk energieplan te maken. Bij veel kantoren is het regelen van energie ooit gedaan en blijft een heel plan vaak liggen. Dat is zonde, want juist met zo’n plan kun je veel geld besparen. Hierbij is het zelfs aan te raden om hier een expert naar te laten kijken zodat je direct een goed en werkend plan hebt. Met zo’n energieoverzicht zie je namelijk precies in welke ruimte wat wordt verbruikt. Zo zie je direct waar de energieslurpers staan en wat je daarmee zou kunnen doen. Heb je dat soort grote apparaten echt nodig of kun je wellicht ook zonder? Wanneer je geen geld uit wilt geven aan een professional kun je ook zelf aan de slag met een energieplan. Zorg er in dat geval voor dat je een slimme meter hebt waarmee je inzicht hebt tot al je gegevens omtrent energie op de zaak.

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair