Ideeën voor doe-het-zelf in huis!

Vind je het leuk om zelf nieuwe ideeën te bedenken voor de inrichting in het huis en doe je het liefst ook nog alles zelf? Dan is verhuizen of de boel omgooien een leuke bezigheid voor jou! En weet je even niet waar je kan beginnen? Dan zijn hier wat manieren om de inrichting zoveel mogelijk eigen te maken zonder dat er sprake is van een handleiding. Aan de slag dus!

Groen in huis

Met je handen bezig willen zijn in huis is een perfecte insteek voor het maken van plek voor groen in huis. Planten zijn tegenwoordig helemaal hip, dat scheelt, ze zijn bijna overal te krijgen om die reden! De reden waarom dit leuk is voor een doe het zelf ’er is vanwege de continuïteit van de verantwoordelijkheid. Je kunt er eigenlijk altijd mee bezig zijn. Planten groeien, je kunt ze verpotten, je houdt ze bij. Verzorging is noodzakelijk bij het hebben van planten, dus als je het leuk vind om lekker te rommelen in huis dan is een goede hoeveelheid aan plantjes heel leuk om te hebben!

Een laag bed

Kun je geen geschikt bed op internet vinden? Dan is het een perfecte klus voor een doe het zelf’er. Een bed is namelijk relatief makkelijk zelf te maken. Een voorbeeld van een zelf gemaakt bed is een bed met pallets. Omdat je deze op kan stapelen kan je een bed zo hoog en zo laag maken als dat je zelf wilt. Nog een voordeel is, is dat je van alles met de pallets kan doen. Je kunt ze bijvoorbeeld schilderen om het nog beter bij het interieur te laten passen. Bovendien is het bed heel makkelijk om te verplaatsen. Let wel op het soort pallet dat je haalt, het is van belang dat ze stevig zijn omdat het ook fungeert als lattenbodem.

Ophangsysteem

Voor iemand die graag zelf meubels in elkaar bouwt, in plaats van het te doen met een pakket met een handleiding, zijn ophangsystemen ideaal om mee aan de slag te gaan. Zeker omdat er zoveel variatie mogelijk is. Ieder huis heeft wel een vorm van een ophangsysteem nodig. Waar moet je anders alle spullen laten! Voor een goed ophangsysteem kun je een neodymium magneet gebruiken. Het voordeel van zo’n magneet is dat ze ontzettend krachtig zijn, en niet goed zichtbaar. Hetzelfde geldt voor magneettape. Hier kan je dingen aan ophangen, zoals je ook je messen op kan hangen in de keuken.

Gerelateerde artikelen

Comments

Populair